Styrketräning

Knäböjens comeback

Höstens och vinterns satsning har varit på att stärka upp överkroppen och jag har haft en linjär progression i nästan alla övningar. Bäst (och roligast) har bänkpressen varit.

Idag kände jag att jag behövde träna ben, och i fokus stod knäböj. Jag gör i princip aldrig knäböj eftersom jag inte tycker den känns lika klockren teknikmässigt som marklyft och bänkpress. Eller bara för att jag inte tycker det är så kul med knäböj just nu..

Iallafall jobbade jag mig upp till tre set 2:or på 50 kg vilket kändes enormt tungt. Första uppvärmningssetet med tom stång känns rätt tung på axlarna när man inte haft en stång där på flera veckor.

Böjen idag kändes helt OK och den lämnade mig med ett glatt humör och jag tänkte att böjen och jag nog ska bli kompisar igen :)

Jag tränade sedan:

Benpress 3×12 reps
Raka marklyft med 32 kg kettlebell 3×10 reps
Benspark 3×8-12 reps
Sittande lårcurls 3×10 reps

Så i de stora lyften (marklyft, bänkpress, knäböj) lyfter jag tungt mellan 3 och 6 reps medan i de muskeluppbyggande övningarna kör jag mer hypertrofi-baserat (dvs lite fler reps för att huvudsak öka i muskelmassa).

Genom detta får jag det bästa av båda världar – bli stark i de stora lyften OCH bygger muskler genom andra övningar som bicepscurls, kabelrodd, latsdrag etc.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Trail & Inspiration 21 december, 2017 at 19:07

  Håller med om att marklyft är sååå mycket roligare än knäböj.
  Den är ju egentligen inte (fysiskt) lättare, men… Jaja! :-)

  Ha en bra helg!
  Kram M

  • Reply dessi 21 december, 2017 at 23:15

   Jaaa eller hur? :D God Jul! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.