Diet, Projekt: Komma i byxorna, Vikt

Komma i byxorna-projektet

Jag går på diet. Hands down. Lite som Suzans projekt ”Snygg naken” fast jag vill bli snygg MED kläderna på ;) Har hållit på i en vecka ungefär och losat 2,5 kg.

Men jag vill inte bara bli lättare utan även omforma kroppen. Förändra fördelningen mellan fett och muskler. Och det handlar om att jag vill vara mitt bästa jag. En person som kan göra det hon vill. Därför ska jag också bygga styrka. För jag vill klara av en chin och jag vill klara av ett boxhopp eller en double-under. En stark kropp minskar också risken för skador och jag har dragits med mina benhinnebesvär länge nog för att sätta ner foten och känna att nu får det fan vara nog.

Hur?
Genom liberal lågkolhydratkost med mycket protein (1,5-2 g per kg kroppsvikt) och träning.

När är projektet slut?
Till våren (april-maj) hade jag tänkt att det här projektet ska hålla på.

Måttstock?

När projektet är slut ska jag kunna knäppa de här byxorna och ta 100 kg i marklyft. (Mitt PB är 85 kg och är ca 1 år gammalt, dvs betydligt klenare idag).

DSC_7980

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Charlotta Sofia springer o trimmar 14 december, 2013 at 23:43

  Jag gjorde en sån byxresa på min blogg (här: http://charlottasofiaspringer.wordpress.com/category/resan-mot-favoritjeansen/ ) och jag måste säja att det var otroligt bra. I och för sej var jag hela tiden lite rädd att upplevas som vikthetsande, men på det hela taget: Väldigt bra för motivationen och ett väldigt bra sätt att se tydliga förändringar och inte fokusera så mycket på vikt. Sen behöver en ju inte göra det offentligt på bloggen om en inte vill men jag upplevde det som peppande (och lite läskigt).
  Sen var det också jättebra att ha ett icke utseendemål som du har. Min grej var att kunna springa snabbare.

  • Reply dessi 16 december, 2013 at 23:01

   Vad sporrande! :) Lämnade en kommentar till ett av inläggen hos dig.

 • Reply sofia 15 december, 2013 at 15:06

  kommer med spänning att följa särskilt marklyftsutvecklingen. lycka till!!!

  • Reply dessi 16 december, 2013 at 23:00

   Vad kul! :)

 • Reply Rund är också en form! 16 december, 2013 at 22:43

  You go girl!! Du fixar det!
  (PS. Älskar fotot! Riktigt roligt och med självdistans). :-)

  • Reply dessi 16 december, 2013 at 23:00

   Taaack! :D Vad glad jag blir!

 • Reply johanna 20 mars, 2014 at 07:15

  hur går det med projektet??
  :) Mysprojekt!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.