Diet, Vikt

Viktutmaningen vecka 1

Såhär ser det ut just nu. Med 8 kg som jag ville bli av med kan man räkna ut hur mycket jag gick ner den här veckan, alltså 1,2 kg! :)

Det som jag finner på fascinerande med den här veckan är hur mycket jag ätit. Enligt alla tabeller är det 1500 kcal jag ska ligga på för att stå stilla i vikt. Jag har den här veckan ätit minst 1500 kcal. Igår, alltså dagen innan vägning, åt jag ungefär 1800 kcal. Jag vet ju att jag tappat en del vätska såhär första veckan men då jag inte nollat kolhydraterna kan det inte bara vara vätska känner jag. Igår klämde jag i mig runt 100 gram kolhydrater vilket är lite mer än normalt. Dessutom styrketränar jag fyra dagar i veckan och musklerna drar på sig en del vätska. Förutom det har jag promenerat till jobbet istället för att ta cykeln vilket tar ca 30 min.

Förutom det har det känts lättare när jag delar den här viktminskningen med Victor och Linda. Jag har fått hejrop och grattisar från dem idag :) Att ha den här utmaningen är verkligen guld värd.

Såhär såg gårdagen ut, en typisk matdag med undantag för kolhydratsmängden:

Staplarna till vänster visar först min fördelning av kolhydrater (grönt), protein (blått) och fett (oranget). Bredvid den visas den optimala fördelningen enligt lchf.se

Hur som helst är jag väldigt glad över hur mycket jag kan äta och att jag kan äta allt jag tycker är gott, med förutsättningen att det innehåller mycket protein. Det blir mycket skyr, kesella, mozarella, ost, majonnäs och kyckling.

Det är 11 veckor kvar! Det innebär en viktminskning på 0,6 kg i veckan.

Idag kommer nya BODY ut! Jag får massor av träningsinspiration från den tidningen. I senaste numret var det triceps-special och jag fick många tips om tricepsövningar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Laiza 15 december, 2011 at 14:33

  Bra jobbat :)
  Vilken app använder du?

  • Reply Dessi 15 december, 2011 at 14:53

   Tack! :)

   Den heter iWeight eller Viktkoll på svenska.

 • Reply Jennie 15 december, 2011 at 14:52

  Jag tror att du har underskattat din förbrukning. Min basalomsättning enbart ligger på 1500 kcal, alltså om jag skulle ligga i soffan hela dagen. Prova räkna på den här formeln:

  (0,0615 x kroppsvikt (kg) + 2,08) x 240

  Sen multiplicerar du svaret med 1,4, vilket jag tror är en lämplig aktivitetsfaktor för dig.

  • Reply Dessi 15 december, 2011 at 15:04

   Okej. Jag får fram 2083 kcal av den formeln. Men hur exakt är den egentligen? Tänker på hur formlerna för att t ex räkna ut maxpuls inte stämmer för fem öre.

   • Reply Jennie 15 december, 2011 at 16:05

    Den är självklart inte exakt, det är ingen formel. Det finns så mycket som spelar in, som muskelmassa/fettmassa, NEAT o.s.v. Det är formeln som Svenska näringsrekommendationer rekommenderar och jag får ungefär samma svar på den formeln som Harris-Benedict och i mitt program Dietist Xp. Man kan aldrig räkna exakt, men ett hum får du i alla fall och jag tycker 2000 kcal låter mycket närmre sanningen än 1500 kcal. Sen gäller det att justera efter vad vågen säger. :)

 • Reply jessica 9 januari, 2012 at 22:39

  Ville bara önska dej lycka till i rivstarten!! =)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.