Träning

Superset på gymmet

Att träna ett superset betyder att du kör två olika styrkeövningar direkt efter varandra utan att vila emellan. Välj att kombinera två antagonister – alltså två motsatsmuskler som till exempel biceps och triceps, eller träna två övningar för samma muskel. Att styrketräna med superset är tidseffektivt och ett roligt sätt att variera träningen på.

Sällan jag fått in ett så högintensivt pass på gymmet som idag, tack vare just superset. Plockade fram ett par stänger (10 och 15 kg) och körde ett set axelpressar och direkt efter ett set rodd. Så höll jag på i tre set. Sen körde jag ett set drag till hakan och så ett set bicepscurls x 3. Direkt efter lade jag mig på en bänk och körde tricepspressar och bänkpressar. Var 100% fokuserad, körde min grej, uppfattade aldrig att det var andra i närheten utan gick helt in i min bubbla.

MOSA!

Körde några set lätta (men med grym kontakt) sittande rodd eftersom ryggen är ett problemområde hos mig. Avslutade med kebblebellswingar (20 st med 12 kg och 2×15 med 16 kg). Sen var jag som en våt fläck.

Åkte hem till Frida som bor två min från gymmet och duschade. Olivia (1,5 år) badade balja med mig samtidigt och skvätte ner halva badrummet. Sedan lekte vi titt-ut bakom granen och när gullungen lagt sig för att sova kunde jag umgås lite med Frida också :)

bild-16

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Erika 17 december, 2013 at 18:19

  Hej! Jag hittade hit när jag skulle söka på övningar för fotvalvet och tycker stämmer väldigt bra in på mig! Jag överpronerar väldigt mycket, speciellt på ena foten, och har kronisk benhinneinflammation. Utöver detta fick jag en överansträngning i tibialis anterior vilket inprincip gjorde mig sängliggandes i 5 månader. (hemskt, jag vet) Nu har iallafall inflammationen i muskeln läkt och jag har börjat träna den genom balansövningar, fotövningar för tibialis anterior och posterior, tåhävningar etc. Jag har även fått samma övningar som du visat (musslan, höftlyft) av en naprapat som jag kör varannan dag. Men till min fråga, har du märkt av en markant förbättring sen du började med övningarna och isåfall hur lång tid tog det? Jag har nämligen inte lämnat huset utan att bli skjutsad i bil på ca 6 månader och inte kunnat springa på 2 år. Jag vill verkligen tillbaka till ett vanligt liv men vågar inte riktigt börja gå ut och gå. Mina fotvalv har blivit sämre sen jag blev inaktiv och hoppas på att kunna träna upp de så jag kan återställas. Mina benhinnor har varit inflammerade i ca 2,5 år och är väldigt öm, när jag masserar gör det väldigt ont och är öm i ca en vecka. Jag kan inte göra stötvågsbehandling då jag prövat men det förvärrade min anteriormuskel. Jag har träffat sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer och idrottsläkare samt gjort röntgen och ingen vet vad det kan vara vilket är riktigt hemsk då jag inte ens kan jobba. Men som sagt, har du fått bort din inflammation och har du märkt av starkare fotvalt, höft och bukmuskler? Skulle hjälpa till så mycket om du svarar. Tack

  • Reply dessi 17 december, 2013 at 21:23

   Hej Erika! Usch vad hemskt att du råkat ut för detta! :(

   Jag skriver ”benhinneinflammation”, men det är nog fel ordval egentligen, för hos mig handlar det inte om inflammation utan snarare felbelastning (det har jag räknat ut själv även om jag fått diagnosen ”benhinneinflammation” av en läkare med hjälp av röntgen). Alltså att jag är svag någonstans och kroppen kompenserar och jag får ont i benhinnorna. En inflammation försvinner ju med vila, men min värk återkommer så fort jag springer och har inte ont om jag inte springer. Det du har verkar heller inte vara någon inflammation eftersom du beskriver att du vilat hemma under en lång period. Jag är ingen expert och just långvariga besvär med benhinnorna verkar vara ett himla gissel. Ingen verkar ha den rätta lösningen.

   Övningarna har inte hjälpt mig ännu. Jag gjorde ett försök med de här övningarna för ca ett år sedan och utförde dem varje gång jag var på gymmet (2-3 ggr i veckan) i några veckors tid men märkte ingen skillnad så jag gav upp. Nu har jag tagit tag i detta igen och jag kan tyvärr inte göra någon utvärdering innan det har gått minst några månader. Då lovar jag att skriva ett inlägg om hur det har gått.

   Ledsen att jag inte kan vara till någon hjälp, men jag hoppas verkligen att du får veta vad det är du lider av och får hjälp med det snart!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.