Löpning, Tankar, Träning

Komsi kondisen!

DSE_0032s

Hela vintern har jag satsat på styrka. Riktig råstyrka. Få repetitioner och tungt som fan.

Nu känner jag att det är dags att satsa på konditionen. Vi flyttar ut på landet i april och det innebär a whole lotta grusvägscykling med fina vyer. Och sen är det ju MTB-Vättern och säkert nåt mer skojsigt lopp jag vill cykla eller springa.

Jag har kört tre spinningpass på 1,5 vecka och det känns ganska bra. Jag kör spinningen på Friskis&Svettis och gillar att varva Spin soft (som är lite lugnare) med Spin distans (som just nu känns rätt tufft).

I måndags skulle det varit ett Spin soft-pass men det blev bytt till Spin distans. Det var lite jobbigt att ställa om. Känner mig lite känslig mot ledarnas musikval och medan ledaren i fredags hade skitbra techno-musik så hade passet i måndags inte lika bra musik. Fann mig själv lite irriterad där på cykeln, förmodligen för att jag hade tänkt mig ett annat typ av pass.

Hur som helst så skulle jag gått på spinning ikväll, men avbokade pga lathet. Jag är rätt dålig på att tvinga mig iväg på träning där jag vet att jag kommer ta ut mig nära max. Där jag ska pressa mig själv under en relativt lång period. Speciellt nu när min psykiska hälsa inte är på topp och jag hela tiden befinner mig på randen till utmattning. Då kan ett tufft konditionspass trigga stressignalerna i kroppen.

Så jag snörade på mig mina löparskor och gav mig ut på ett kort intervallpass istället. Luften kändes kall, temperaturen låg på nollan. Inte ett pass som kommer gå till historien, nä det kommer nog vara bortglömt redan imorgon. Men små små steg.. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.