Cykel

Från landsvägsskor till spinningskor

DSE_9233

När man tränar spinning så är det vanligast med SPD-system på tramporna. Självklart kan du spinna i vanliga träningsskor också, men det är rätt skönt att sitta fast plus att coolhetsfaktorn är rätt mycket högre med cykelskor ;)

Jag vill använda mina landsvägsskor till spinningen, men problemet är att mina skor har ett annat clip-system (SPD-SL) undertill än vad spinningcyklarna har.

Hoppade in på Haga cykel på lunchen och frågade om de hade något som skulle passa mina skor och visst hade dom det. Oftast tar det hundra vändor mellan olika cykel- och sportbutiker när man ska ha en specifik pryl, skönt att slippa det! De här små rackarna som löste mitt problem heter Wellgo RC-8 Cleat.

Jag testade nya klossarna på ett spinningpass nu i eftermiddag (kom nyss hem) och det funkade fint! De är ju hala att gå på så sätta på sig skorna får man göra i spinningsalen direkt vid cykeln. De sitter fast lite hårdare i tramporna än vanliga SPD-klossar, men överlag är jag mer än nöjd! De kostade 250 kr paret och skruvar medföljer.

DSE_9245

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.