Mountainbike, Träningskläder

Kort test av SPD och cykelbyxor

Vi bytte trampor, testade pumpen (en riktigt smidig liten sak) och skruvade fast den på cykeln och satte dit sadelväskan. Både verktyg och slang fick plats!

Vallaskogen var riktigt blött och halt idag. Inte de bästa förutsättningarna för att testa SPD. Stigar som jag normalt sett cyklar utan problem blev plötsligt läskigt hala. Hala stenåsar och mtb-skor rimmar ganska illa. Jag klickade ur fötterna hela tiden och hade lite problem med att få fast dem igen så det blev nästan mer gående än cyklande.

Efter en stund struntade vi i mtb-banan och cyklade på de vanliga promenadstigarna. Då gick det mycket smidigare och i uppförsbackarna förstod jag varför SPD is the shit. Jag får testa mtb-slingan igen när det är torrt för att kunna göra en riktig utvärdering i stökigare terräng.

Cykelbyxorna från Craft sitter fantastiskt skönt på. De har en mjuk linning som inte skär in och längst ner på insidan av benen sitter det gummering vilket gör att de inte åker upp. Och bara en sådan detalj att ”blöjan” är rosa liksom. De kommer göra stor nytta på fredag då jag tenderar att få ont i skrevet när jag cyklar långt. Det enda jag saknar är en liten ficka, men man kan ju inte få allt.

Benen (och faktiskt hela kroppen) känns trötta så jag har inte bokat in någon CrossFit idag. Jag behöver två dagars vila inför Cykelvasan så att benen känns fräscha och för att knoppen ska vara redo för utmaning.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Träningsglädje 8 augusti, 2012 at 17:37

  vadderingen dessi, vadderingen! (inte b-ordet, hahaha)

  • Reply dessi 8 augusti, 2012 at 17:37

   Hihihi! :)

 • Reply Snorkkis 8 augusti, 2012 at 17:57

  Jag har exakt likadana och stengillar dem. Tydligen ska man cykla utan trosor under men det har jag ännu inte vågat mig på.

 • Reply Billy 31 juli, 2014 at 19:44

  Hej var kan man köpa dessa cykelbyxor någonstans?

  • Reply dessi 31 juli, 2014 at 20:27

   Hej Billy! Jag minns inte exakt vart jag köpte dessa men jag tror det var Intersport. Välsorterade sportbutiker brukar ha cykelbyxor från Craft i olika längder och modeller :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.