Paleo, Recept

Paleo äppelpaj – sinnessjukt gott!

Att mjöl inte hör hemma i människokroppen är nog de flesta överrens om. Dessvärre älskar jag smulpaj. Men tänk om man kunde göra en smulpaj utan mjöl som är precis lika god som en med mjöl?

Det är precis vad jag gjort ikväll. Jag googlade ”paleo äppelpaj” och hittade det här receptet. Pajen visade sig vara något av det godaste jag ätit och jag skulle aldrig kunna gissa att den inte innehåller mjöl och knappt något socker. Jag är dock inte helt objektiv eftersom det var länge sedan jag åt smulpaj. Men, MUMS big time!

Ingredienser:
2 st äpplen
3 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
2 msk lönnsirap
1 tsk bakpulver
Kanel

Gör såhär:
Skär äppelbitarna i tunna skivor och lägg dem i botten på en pajform. Strö över rikligt med kanel. Blanda resten av ingredienserna till en smuldeg och strö över äpplena. Det går att tumma på mängden mandelmjöl beroende på om du maler själv eller köper färdigt. Jag fick ta betydligt mer än 3 dl då jag malde själv och det blir mer luft i decilitermåttet.

Grädda i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.

Jag åt den med vaniljsås men det går säkert precis lika bra med vispad grädde eller glass.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sofie 8 augusti, 2012 at 20:09

  Åhh, vad gott!!

 • Reply Maria 8 augusti, 2012 at 20:49

  Ser riktigt gott ut!! Recept sparas ..
  =)

 • Reply Lina 9 augusti, 2012 at 08:52

  Åh den här måste jag spara under favoriter och baka vid tillfälle, låter väldigt gott! Tack för tipset! :)

 • Reply Marta 9 augusti, 2012 at 11:15

  Kommer helt klart testa att baka denna. Tror på vaniljkesella som tillbehör.

 • Reply Jenny 9 augusti, 2012 at 11:27

  Underbart gott det ser ut! Ska testas!

 • Reply caena 13 augusti, 2012 at 16:17

  supergott!
  Skippade dock lönnsirapen. men blev väldigt gott ändå!
  Lite torkad ingefära på toppen gjorde det goda ännu godare! älskar kombon med kanel äpple med ingefära!

 • Reply Martina 9 september, 2013 at 19:07

  Du, den var jättegod den där pajen :)

 • Reply Spacewoman 17 oktober, 2014 at 10:48

  Lät jättegott, har länkat till dig i min blogg och ska testa ikväll!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.