FiveFingers, Löpning

Krigat i LOK-milen

Jag hade höga förväntningar på dagens pass. Jag skulle ju inviga mina nya FiveFingers Trek Sport.

De sitter riktigt bra på foten, mycket tightare än Speed-modellen vilket borde lämpa sig bättre för terränglöpning. Sulan är tjockare och har ett grovt mönster för ökat grepp. Någon större skillnad på den fronten märkte jag dock inte, men det kan bero på att det är väldigt halt på stigarna i Vidingsjöskogen. En annan störig sak var att lilltån och tån bredvid lilltån ville glida ur sitt fack när jag sprungit ett tag. Så Trek Sport är större i storlekarna än Speed. Men jag hade ändå inte kunnat gå ner en storlek. Så det är antingen någon jag får leva med eller så får jag modda dem helt enkelt.

Löpningen i övrigt gick tungt. Jag fick verkligen kriga från start. Det var inte riktigt lika geggigt i terrängen idag, men fullt tillräckligt ändå för att bli helt brun om benen. Jag vurpade rejält vid ett tillfälle. Ingen skada skedd, blev bara lite skitig och irriterad på hur jävla knixig ett spår i skogen egentligen kan bli? Jag tycker om när det är knixigt, men det får gärna vara lite mer variation.

Sådan här terräng kräver din fulla uppmärksamhet, annars kan det göra ont. Att verkligen lyfta på fötterna är också en fördel. Det är jag dålig på. Löpning i terräng blir också intressant på ett annat vis i och med att du är medskapande, du ställs hela tiden inför en massa val och måste ta beslut. Det blir aldrig tråkigt!

Inga som helst kolhydrater har jag ätit idag. Jag har en önskan om att bli fettdriven och idag var ett litet steg på vägen.

En vacker dag ska jag besegra LOK-milen. Jag ska KROSSA LOK-milen. Vänta bara.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Martina 26 september, 2011 at 21:21

  Gud va duktig du är som först köttar av ett maraton och sen en tur i skogen efter de, grymt! Förresten VNV nation kommer till både stockholm & gbg i höst (om du gillar dom?)

  • Reply Dessi 26 september, 2011 at 21:29

   Men gulle dig! <3 Tack! Lyssnar inte på dem men det kanske jag skulle börja med? Vilka datum gäller?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.