Löpning

Kuperad terräng i Hackefors

Kvällens löpning var något i hästväg.

Hade senast idag hört om Hackefors kuperade motionsspår –Åbysäcken– och kände mig tvungen att se om det var som alla sagt. Fredrik och jag åkte bort till Hackefors som ligger i utkanten av stan och började springa den röda fruktade slingan som är 2,9 km. Det är ingen distans att tala om. Mitt självförtroende var starkt.

Men rundan började nästan direkt med en rejäl stigning och backarna därefter avlöste varandra. Pulsen var uppe och sniffade på 95% av max och snittpulsen på hela passet landade på 87% av max. Tanken var först att springa två varv. Jag pallade bara ett. Hade slingan varit längre hade jag säkert orkat ett par kilometer till, men när hjärnan vet att det snart är över ställer den in sig på det och då har iallafall jag svårt att motivera mig till att fortsätta. Speciellt när man kippar efter andan.

Nästa gång ska jag orka två varv eller välja en längre slinga som inte är så kuperad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply veronica 3 augusti, 2011 at 09:27

  älskar dina skor!

  • Reply Dessi 3 augusti, 2011 at 09:36

   Tackar! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.