Kost

Matsnack på jobbet

Min chef käkar stenålderskost och genomför i år en svensk klassiker. Det tycket jag är coolt.

Minst två andra kollegor här på kontoret äter lågkolhydratkost eller liknande och vi pratar väldigt mycket om detta på rasterna och lunchen. Senast idag diskuterade vi lightläsks påverkan på insulinet. Det finns teorier som säger att insulinet höjs på grund av aspartamet (den söta smaken) även om inte blodsockret höjs.

Det här är inget jag har märkt av själv, men jag skulle kunna tänka mig att det funkar så. Vi vet dock inte hur mycket insulinet höjs, det kan handla om väldigt små höjningar och då är frågan hur mycket man egentligen behöver bry sig.

Vad tror ni?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.