Löpning

Distanspass

Idag tänkte jag springa 50-60 min. Alltså lite längre än vad jag brukar. Det var kallt och skönt ute och inte så mycket folk i rörelse. Då kan jag slappna av som bäst.

Jag springer på tysta cykelvägar och möts inte av ett enda trafikljus. Jag vill ha det så. Trafik stör. Första kilometern höll jag igen och det kändes som att vara ute och gå ungefär. Det funkar bra som uppvärmning. Sen kom en spontan ökning och det tempot höll jag sedan hela tiden.

Mina tider är inte som förr när jag sprang regelbundet, men idag tyckte jag att jag höll ett bra tempo för att vara jag i den löparform jag är i nu. Jag springer Göteborgsvarvet nästa år och vill börja i god tid med träningen inför den utmaningen.

Kroknade på slutet men försökte tänka på hållningen och att ha en hög stegfrekvens. När man börjar sacka ihop och ta längre steg känns det tyngre så därför kan man lura sig själv genom att ha en stolt hållning och ta många korta steg. På slutet när jag är riktigt trött lägger jag in en fartökning. Då chockar jag hjärnan och kommer snabbare till dörren :)

Nu såhär efteråt är jag glad att benhinnorna knappt blivit påfrestade av det här passet. Ni som hängt med ett tag vet att jag haft långvariga problem med benhinnorna så jag är glad för varje gång det inte gör ont.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Västgötskan 9 november, 2012 at 21:33

  Låter som ett skönt pass!

 • Reply Emma B. 10 november, 2012 at 21:24

  Härligt Dessi! :D Kul att läsa! Duktig du är! Jag springer också helst när de är lite folk i rörelse, tidigt på morgonarna. :P främst på helger eftersom det lämpar sig bäst för långdistans när man inte har någon speciell tid att passa tidigt på morgonen så som på vardagar. :)

  • Reply dessi 11 november, 2012 at 22:07

   +1!

 • Reply Linatriathlet 11 november, 2012 at 16:37

  Härligt! Bra jobbat!!

  • Reply dessi 11 november, 2012 at 22:07

   Tack! :D

 • Reply Elin 11 november, 2012 at 21:16

  Vad roligt det är att läsa om din träning, jag blir jättepeppad och vill också komma igång ordentligt. Jag har så lätt för att komma av mig när jag känner mig lite hängig eller missar nått pass som jag planerat.. Du är så duktig :-)

 • Reply dessi 11 november, 2012 at 22:07

  Vad kul att du tycker det! Tack! :)

 • Reply Emma 15 november, 2012 at 12:42

  Härligt! Hur länge var du ute? :)

  • Reply dessi 15 november, 2012 at 14:33

   I 54 minuter :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.