Mountainbike

Linköping har fått en ny lång mtb-slinga! Mera Lera 30 km

Mera Lera MTB har slitit för att få ordning på en lång slinga i Linköping. Viss stig fanns redan, men i många fall har man fått röja och fixa ny stig och fixa lite spänger osv. Den är totalt 30 km lång och går genom Tinnerö på fina skogsstigar och lite grusväg emellanåt.

OBS. Än så länge är banan inte invigd och dess exakta sträckning finns inte tillgänglig, men så fort den är invigd och officiell m.m. så kommer jag posta en karta på hur den går.

Här körde vi med tjejgruppen för ett par veckor sedan, och Mikaela frågade mig om jag ville med ut och köra bara vi två idag. Det ville jag! :)

Det uppmuntras att medlemmar nu cyklar stigen för att köra upp den. Det finns skyltar, men mestadels får man följa orange markeringar på stubbar och träd för att hitta. Det är inte helt uppenbart vart den börjar just nu, men om man tar vänster på bilvägen efter Halshöga gård så ser man en liten nybyggd träbro in mot skogen på höger sida.

Stigarna är generellt lättcyklade men lite knixigt på vissa ställen med stenar och rötter, men ingenting man inte kommer över efter ett tags övande :) Jämför man med Valla eller Vidingsjö så är det enkla fina stigar. Cyklas med fördel en solig dag.

En dag ska jag cykla hela faderullan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.