Foto

Lite mer bilder

Natten har varit lite jobbig. Hon har inte riktigt kunnat slappna av. Jag sov på soffan inatt för att vara nära henne men hon höll sig i hallen och gnydde hela tiden. Ett par gånger morrade och skällde hon. Jag gick ut och gick med henne och hon gjorde nummer två. Sen slumrade vi till i sängen alla tre. Hon var lugn och snäll. Jag tror det blir för tyst på nätterna och då hör hon alla möjliga ljud som hon reagerar på och blir ängslig. Sen kissade hon inne.

Hon har en fixering att slicka oss i ansiktet hela tiden. Så fort ansiktet är i närheten av henne så är hon där med tungan. Hon slickar även på händerna. Gulligt i början, men nu är det ganska påfrestande. Vad gör man åt sånt? Jag blockar med hela armen så hon inte kommer åt och trycker bort henne och då tröttnar hon och springer iväg. Men sen börjar det om igen. Hmm..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jennie 18 februari, 2012 at 14:55

  Sätt upp era regler och var konsekvent! Jag tycker det är superotrevligt när de slickar en i ansiktet så då låter jag aldrig vår hund göra det, gör ingen stor sak av det/bli arg eller dylikt utan säg bara tydligt ifrån med ett kommando eller tydligt kroppsspråk. Efter upprepning så kommer hon sluta.

  Jobbigt att hon varit orolig, men det är rätt logiskt och naturligt! Om ni inte vill och planerar att ha henne sovandes med er i sängen så låt henne inte göra det nu för att ni tycker synd om henne, det går över..

  Lek med henne mycket, belöna och uppmuntra (både med små korvbitar och glada tillrop) när hon självmant söker kontakt med er och fortsätt som ni gör med mycket raster. :)

  • Reply Jennie 18 februari, 2012 at 14:56

   Ah, och LYSSNA INTE SÅ MYCKET PÅ FÖRSTÅSIGPÅARE, som jag själv, haha! Gå på magkänsla, men läs gärna på om positiv förstärkning, det sättet att umgås med sin hund går igenom allt i vardagen och är verkligen guld värt. Och skit fullständigt i Ceasar Milan!

 • Reply Janne 18 februari, 2012 at 15:47

  NEJ! Bestämd hållning.

 • Reply Florence 18 februari, 2012 at 16:45

  Kanske en hund- eller dressyrkurs vore något för Er. Enklare att förhålla sig till problemen om någon som vet säger hur man ska bete sig. Kanske Ni behöver tänka lite till på att skaffa hund, det är ju nästan som att få ett barn. Önskar Er lycka till.
  Kramar

  • Reply dessi 18 februari, 2012 at 17:47

   Mm! Vi hade inte direkt räknat med att hon skulle kissa inne, så det är det största problemet just nu. För vi måste få henne rumsren innan jag kan ta med henne till jobbet ju.

 • Reply Linnéa 19 februari, 2012 at 20:32

  Ibland får Signe ryck och ska slicka på mig. Då typ harklar jag mig och liksom snabbt trycker bort henne med fingertopparna. Och fortsätter hon så fortsätter jag, hon brukar ge sig efter typ fyra ”nej”.

 • Reply Puppy Love | 1 augusti, 2012 at 01:07

  […] Det var otroligt tufft att inte kunna behålla henne och vi tänker på henne ofta. En mer tillgiven hund har jag nog aldrig stött […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.