Livet

Snifferi sniffera

Vi har precis kommit hem efter en långpromenad i skogen. Vi lät henne sniffa lite runt några tallar men än har hon så fullt upp med alla intryck så ingenting intresserar henne. Tyvärr kissade hon inte. Vi tror att det är alldeles för mycket intryck för henne såhär i början och att hon inte känner sig trygg att kissa ute.

Direkt när vi kom hem kissade hon på golvet under bordet. Eftersom hon helt bytt miljö så får vi behandla henne som en valp i några hänseenden. Vi har en valpbok här hemma som jag köpt för kanske ett år sedan och där står det att man får gå ut någonstans i närheten och vänta tills hunden kissar för det är inte säkert att de kan koppla ihop promenad med kiss-stund. Men det känns lite jobbigt för hon darrar så mycket när hon är stilla utomhus. Men vi förstår att det är dags för henne att kissa när hon ätit, lekt och sovit så vi får göra ett försök att gå ut med henne efter de här aktiviteterna.

Hon är duktig på att spåra har vi märkt! Hon har vunnit priser i spårning och Fredrik lade ut lite hundgodisar i lägenheten som hon sen sniffade reda på. Kolla här:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elisabeth 18 februari, 2012 at 18:00

  Oj, hur gick det med mattan? Hoppas hon börjar känna sig hemma ute också, så hon kan slappna av och kissa ute :)

  Ses sen. Kramis

  • Reply Dessi 18 februari, 2012 at 18:04

   Hon kissade under köksbordet. Mattan i vardagsrummet har vi rullat ihop o lagt undan :)

 • Reply Emelie 18 februari, 2012 at 18:32

  Kom att tänka på en sak när jag läste ditt inlägg. Vet du hur vovvens liv sett ut på kenneln? Har hon sprungit i hundgård alltid eller har hon gått promenader som ni gör nu? Jag skaffade för snart 11 år sen en siberian husky som i 8 månader bara hade gått i hundgård. Hon vägrade kissa när hon hade halsband och koppel på sig. Man kunde gå flera mil, men hon kissade först när hon kom in och man kopplade loss henne eller när hon fick vara lös ute (vilket inte altid var möjligt). Hon lärde sig till slut att man kan kissa kopplad genom att vi gjorde precis som du skrev-ut efter sömn, mat, lek osv men det är förstås en tuff period innan man kommer dit.
  Nu ska jag sluta låta som en hundexpert :) Tvivlar inte på att ni har koll, men det kan förhoppningsvis vara skönt att höra vad andra varit med om i liknande situationer. Håller tummarna att det går bra!
  (har förresten följt din blogg väldigt länge men varit katastrofalt dålig på att kommentera tidigare!)

 • Reply Janne 18 februari, 2012 at 19:24

  Jag vet inte om det är skillnad mellan tikar och hanar, men vår hane pinkade inne en del i början (t ex i stort sett varje natt), det får man ju ta under ett gäng veckor. Vi skapade en avsedd plats för det, utlagda tidningar i köket (mattor var tillfälligen undanlagda), men valparna blir ju ofta regelbundet kissnödiga efter lek och mat, och då får man passa på att gå ut, så lär de sig förhoppningsvis ganska snart. Till slut börjar man själv också se signaler om när det är dags, så får man springa ut. Det tar lite tid, men det kommer att ordna sig :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.