Livet

Erika: Dag 1

Lilla Erika är här på prov över helgen.

Hon är så liten! Kan inte vara mycket större än Mymlan faktiskt. Det framgår ju inte riktigt på bilderna (förutom den översta i inlägget under kanske) men imorrn ska vi nog kunna ta bättre bilder i dagsljus.

Nu har hon varit här i några timmar och vi har varit ute med henne två gånger. Första gången bajsade hon, sen gick jag ut med henne en sväng efter På Spåret men då ville hon inte kissa. Så istället kissade hon inne för en halvtimme sedan. Man kanske får vara ute o promenera tills hon gör ifrån sig? Jag tänkte ju att hon skulle kissa det första hon gjorde för att ”passa på”, men icke :-P

Vidare saknade hon sin matte väldigt mycket i början och sprang till dörren och gnällde hela tiden. Men nu springer hon bara då och då. Visslar man på henne så kommer hon springandes upp i soffan igen.

I början var Mymlan på helspänn och gömde sig i sin bur och stampade. Nu har hon inte gjort det på ett par timmar och ligger nu helt ute i buren utan att gömma sig. Erika har varit framme vid buren ett par gånger och så fort Mymlan rör på sig blir Erika rädd och båda hoppar till. Det hände att Erika skällde på Mymlan en gång. Men nu är båda avslappnade så det är skönt.

Hoppas bara att hon inte fortsätter att skälla eller kissa inne. Hon är ju van vid att bara bli utsläppt med de andra hundarna på kenneln, men här är det promenader som gäller.

Nu ligger hon på divanen i soffan och sover. Jag tänkte gå och lägga mig snart och Fredrik går nog ut med henne en sista gång innan natten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Mia 17 februari, 2012 at 23:41

  Det låter som det kommer gå bra. Ingen hund är väl sugen på att kissa ute i den här kylan. :P Hur gammal är hon?

  • Reply dessi 17 februari, 2012 at 23:45

   Haha nä kanske inte ;) Hon är snart 3 år. Hon skällde o morrade lite på Fredrik när han hade varit ute o kom in igen. Men vi har ju henne hela helgen så vi får se hur hon är.

 • Reply Snorkkis 18 februari, 2012 at 05:15

  Men så söt! Vad bra att få ha voffsingen på prov.

 • Reply Emelie 18 februari, 2012 at 08:00

  Misströsta inte utan ge det lite tid. Jag har haft tre omplaceringar och alla har haft sina egenheter. Min nuvarande hund skaffade jag för 7månader sen (hon är 3år). De första 2-3 dygnen tokflåsade hon konstant och var orolig. Det spelade ingen roll om hon fick mat, fick gå ut, fick kel osv. Jag grät och undrade förtvivlat vad jag hade gett mig in på. Vi har en fågel och den var hunden helt fixerad av och även där undrade jag hur det skulle gå. Efter ett par dagar började hon dock känna sig hemma och kunde koppla av och vi kunde börja bygga vår relation. Fågeln blev plötsligt ointressant! I början fattade hon inte när jag ropade på henne. Hon reagerade men sprang runt och spanade och fattade ju inte att det var till mig hon skulle komma. Hon letade ju efter sin gamla matte!
  Idag är hon världens mysigaste hund, men jag kan nog säga att det tog ett par månader innan vi hade byggt en riktig relation och jag visste hur hon funkade i alla lägen.
  Vad jag egentligen ville är att ge lite hopp om det känns lite tungt! Hoppas ni får en mysig helg tillsammans!

  • Reply dessi 18 februari, 2012 at 16:39

   Tack! Det hjälper verkligen! Idag har hon varit lugn och inte gnällt någonting. Vi har precis varit ute på en promenad i skogen men tyvärr vill hon inte kissa ute än. Vi ska testa lite saker och se hur det går :)

 • Reply Illvilja 18 februari, 2012 at 09:07

  Underbart söt! Det är säkert tufft för henne att anpassa sig till ett nytt hem och ny husse och matte efter att ha levt på kennel under tre år. Min första hund hade bott på kennel tills hon var sex månader och även hon var van att bara släppas ut tillsammans med de andra hundarna. Nu var hon visserligen yngre än vad Erika är, men med tiden och träning så löser det nog sig..! Vilken omställning för ett sådant utpräglat flockdjur som hunden är. Jag är också bra sugen på hund igen (saluki) men tillskillnad från dig så har jag ingen möjlighet att ha med henne på jobbet pga allergiker. Lycka till Dessi!

  • Reply dessi 18 februari, 2012 at 16:40

   Känns bra att fler har ungefär samma erfarenhet. :) Jag kan ju inte ta med henne till jobbet om hon inte är rumsren så vi får träna träna träna.

 • Reply Margareta P 18 februari, 2012 at 09:44

  Verkligen en liten! hund och väldigt söt och behändig storlek. Det kan ju ta lite tid att vänja hunden vid allt nytt. Så var det ju när vi tog över Tyra som var 5 år. Fråga Fredrik. Hon gick ju jättebra in i familjen efter ett tag.

 • Reply Jennie 18 februari, 2012 at 10:21

  Vad mys! :D Ja, jag skulle rekommendera att promenera till hon har kissat av sig. Ni har ju inte skapat några rutiner tillsammans, sen lever hundar så i nuet att de inte kan räkna ut att kissa det första de gör. Men! Visst kan man göra rutin av att ta kortkorta rundor som de till slut förstår att AHA! Den här rundan ÄR kort, måste kissa nu för snart går vi in.. Men det är ingen hund som tänker så automatiskt utan de lyssnar på sin blåsa :)

  Det där kommer lösa sig! Jag är helt pepp för er skull!! :D Vill du ha massa tips så googla på ”positiv förstärkning” eller ”klickerträning” och läs på inför att bygga relation med henne sen när hon bott in sig, och om allt går bra..

  Tills dess: MYYYYS! :)

  • Reply dessi 18 februari, 2012 at 16:42

   Mm! Vi var precis ute på en långpromenad i skogen men så fort vi kom in igen kissade hon på golvet. Jag tror det är för mycket intryck för henne och hon känner sig inte trygg att kissa ute. Vi ska testa att bara gå ut utanför porten och vänta där tills hon kissar för det är inte säkert att hon kan koppla ihop promenad med kiss-stund än :)

 • Reply Elin 18 februari, 2012 at 10:57

  men lilla söt då! ^^ hoppas allt går som det ska! :)

  tänk bara på att om hon nu är van vid att bli utsläppt med de andra hundarna på kenneln får ni nog nästan se henne som en valp som inte vet att man får vänta till promenaderna för att kissa/bajsa. hon vet ju faktiskt inte så mycket annat än det hon lärt sig på hela tre år på en kennel! :)

  • Reply dessi 18 februari, 2012 at 16:42

   Ja det tror jag också. Vi har en valpbok här hemma som vi läst lite i så det löser sig nog :)

 • Reply Puppy Love | 1 augusti, 2012 at 01:04

  […] hade lilla Erika på prov hos oss i en vecka och hon vann bådas våra hjärtan. Tyvärr fungerade det inte då hon levt på en […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.