Löpning

Löpartankar 2013

Jag är nästan frisk från min förkylning. Idag känner jag mig pigg i huvudet och i kroppen men näsan rinner lite fortfarande. Hostade dock hela natten och sov ingenting.

Men! Jag testade att springa en lugn runda i skogen idag. Det var mycket snö och bara smala upptrampade stigar att springa på. Jag sprang på känsla utan Garmin och det kändes befriande. Att hålla koll på tempot kan både hjälpa och stjälpa. Idag visste jag att jag skulle behöva springa väldigt lugnt och jag behövde ju inte bli påmind om att man skulle ha kunnat GÅ om mig ;)

Just när det gäller löpningen måste jag sänka kraven på mig själv. Jag är inte i den form jag var i 2011 när jag sprang långpass på 90 min och ”lubbade” Blodomloppet på 27 minuter. För mig är det som att börja om med löpningen igen. Jag har analyserat 2008 och 2009 när jag började springa och såg att jag sprang ofta men korta sträckor i början. Mellan 15 och 20 min. Det känns ju jävligt kort nu när jag ska springa halvmara i maj, men jag måste ju börja någonstans. Jag har jobbat upp mig förut så det vet jag att jag kan igen.

Men åter till löprunda idag.. När jag var på väg ut ur skogen såg jag ett rådjur vid min högra sida inne bland granarna. Jag har aldrig sett ett rådjur i Vallaskogen även om den skogen har ett ganska rikt djurliv. Jag stannade till och tittade på det ett tag. Det var bara jag i hela skogen, helt folktomt. Jag och rådjuret.

LOPP 2013
För att motivera mig lite extra det här året har jag gått igenom listan över lopp i år på Funbeat. Att springa lopp är bland det roligaste jag vet, så för att göra 2013 så kul som möjligt har jag lagt till dessa lopp i min kalender:

SpringCross 20 april
Vårens största svenska terränglopp. Här springer man en naturskön bana på Norra Djurgården i Stockholm. Loppet har tre distanser; 6 km, 12 km och 18 km.

Haglöfs Night Trail Run 4 maj
Ett nytt terränglopp! För dig som gillar löpning och som vill prova att springa i skogen med pannlampa. Man väljer att springa 5 eller 10 km. Banan är utmärkt med reflexer. Verkar HUR coolt?! Tack för tipset Malin!

Kanallöpet 5 maj
Loppet går längs med Göta Kanal mellan Ljungsbro och Borensberg i Östergötland. Man väljer mellan distanserna 21,1, 10 eller 5 km. Det här var min allra första halvmara 2010. Otroligt fin miljö och helt platt tills man kom in i Borensberg då hela sista kilometern gick uppför. I år vill jag gärna ge mig på 5 eller 10 km.

Göteborgsvarvet 18 maj
Aslångt. Asjobbigt. I will master it!

Vårruset Norrköping 20 maj
Har aldrig, tro det eller ej, sprungit Vårruset fast det är min favoritdistans på 5 km. Det har alltid krockat med något. Men i år vill jag springa!

Trosa stadslopp 28 juni
Jag har besökt Trosa ett par gånger och av det jag har sett så är det en himla gullig stad med kullriga gator och små mysiga trähus. Det skulle vara kul att springa i den här miljön.

Tjejmilen 7 september
Tjejmilen går i Stockholm varje år men jag har aldrig deltagit fastän jag velat springa det de två senaste åren, men det ska det bli ändring på nu!

Bysjöloppet 14 september
Det här terrängloppet går i Åtvidaberg som är en ort några mil sydöst om Linköping. Man väljer mellan 5, 11 eller 18 km och loppet är lättsprunget och ganska roligt. Jag deltog och sprang 5 km för ett par år sedan och vill gärna göra om det i år.

Ombergslöpet – datum ej fastställt
Ett otroligt roligt lopp som går upp på ”berget” Omberg i Östergötland. Man väljer att springa 5, 9 eller 14 km. 2011 sprang jag 5 km vilket innebar 2,5 km rakt upp mot hjässan och sedan 2,5 km ner igen. Jävligt jobbigt men jääääkligt kul!

En go blandning mellan gamla och nya lopp!

Sen har jag ju en dröm om Vansbro marathon (21 eller 42 km) som går i de Daländska skogarna runt Vansbro, men det får nog vänta till 2014. Förutom dessa så vill jag gärna cykla Cykelvasan igen. Berlin Inlines Marathon blir det förmodligen inte i höst. Däremot förmodligen Karlstad stadslopp på inlines.

Tipsa mig gärna om fler (gärna udda) lopp! Vilka lopp ska du springa i år? :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Martinas Health & Science 15 februari, 2013 at 08:46

  Jag vill springa göteborgsvarvet och midnattsloppet! :D

 • Reply Lisa 15 februari, 2013 at 09:12

  Hej,

  Jag tipsar om Baltzarloppet som går i Motala i sommar. Jag sprang 10k förra året jag och tyckte det var riktigt bra, inte överdrivet mycket folk och många som sprang halvmaran som man kunde ta rygg på.

  http://www6.idrottonline.se/MotalaAIF-Friidrott/Varaarrangemang/Baltzarloppet/

 • Reply Haglfös Night Trail Run 15 februari, 2013 at 12:03

  Tack för positivt omdöme om vår kommande tävling. Du är hjärtligt välkommen i maj till Stockholm!

 • Reply Rund är också en form! 15 februari, 2013 at 16:04

  Åh, du ska springa Haglöfs! Vad avis jag blir!! :-D
  Men varsågod ändå. :-)

 • Reply Haglöfs Night Trail Run 30 augusti, 2013 at 16:53

  Nu kommer nästa chans att prova på night trail running. Fredagen den 13(!) september kl 20.00 går startskottet. Välkomna!
  Läs mer på vår webb, ntr.10mila.se

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.