Löpning

Löpning i isig skog

Mitt humör och min energi går upp och ner mest hela tiden och efter att jag blev frisk från min jobbiga förkylning hade jag massvis med roliga fotojobb och jobbade mellan 12 och 16 timmar varje dag. Jag var inne i en bubbla och hade massvis med idéer för mitt företag. Jag tränade ingenting under den här perioden utan fick liksom energi från allt kul jag gjorde. Nu känner jag mig som en urblåst ballong lite grann.

IMG_1562 copy

Jag har tittat på den danska serien ”Receptet på lycka” på SVT Play och har fått inspiration. Det handlar om fyra tjejer som alla äter antidepressiv medicin, men som under en period ska trappa ner på medicinen och förhoppningsvis mota sin depression med andra medel än piller. Bland annat är det mycket fokus på fysisk aktivitet och att kliva ur sin comfort zone för att stärka sig själva.

Så här står det på SVT Play:

Vägen till lyckan utan lyckopiller, hur ser den ut? Fyra kvinnor som är fast i att äta antidepressiv medicin ska med hjälp av hälsocoacher istället testa en kombination av terapi, träning och dieter som lösning på sin depression. Stress och det moderna livets utmaningar har markant ökat antalet drabbade av depressioner. Antidepressiv medicin har varit framgångsrik för att hejda en utbredning av depressionssjukskrivningar, men samtidigt tror nu många läkare att medicinerna används i för hög grad.

Se Receptet på lycka här.

Jag stack ut i skogen och sprang för första gången på länge och känner mig nu faktiskt lite piggare. Träningen ÄR ett viktigt inslag i mitt liv. För det stärker mitt psyke att känna att jag klarade av att springa uppför den där backen eller att cykla nedför den där läskiga hällen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rund är också en form! 17 februari, 2015 at 20:40

    Ja, träningen gör under även för det psykiska. :-)

    Kram M

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.