Livet

Lyftarfejs, sushi & för mycket müsli

Idag träffade jag Ivana på universitetet där hon pluggar och vi tränade på Campushallen. Jag satte igång med tunga marklyft (5×5) medan Ivana sprang på löpbandet. Kabelrodd för rygg och hantelpress för axlar därefter.

Är lite öm i framsida axel på högersidan vilket säger mig att jag borde ta det lite lugnare med bänkpress och militärpress, men samtidigt kan det ju bara vara lite mört.. De som lyfter tungt väldigt ofta och har gjort länge går ju runt och är möra och ömma i kroppen och har lite småont jämt utan att det är något farligt.


Jag är relativt svag i axlarna.. Tar inte mycket i militärpress och här kör jag med 10 kg’s hantlar. Grimaserar alltid när jag kör tungt, lyftarfejs har fått ett nytt ansikte så att säga..

När pulsen gått ner och svetten slutat rinna satte vi oss på Zodiaken och åt sushi. 10 bitar slank ner!

Jag tog sen bilen till Harvestad och tog detaljbilder åt stylisten Filippa i ett radhus där. Hade velat fota hela huset men nu var det bilder på lite prints hon ville ha.

Det bästa med att fota interiörer är variationen. Jag vet i princip aldrig vad som väntar innan jag kliver innanför dörren i någons hem. Varje dag har jag en ny arbetsplats och nu är jag inne på femte året som fotograf!

På Östenssons i Ullstämma skulle jag köpa ny müsli. Fanns fler än två att välja på. Optimalt hade varit 5-6 st olika müslisorter istället för 30 eller vad det nu fanns på hyllorna..

Visste ni att man kan bli deprimerad över att ha för många val?

Att bara ha ett val är oftast negativt, men att ha två val är i princip bättre än att ha 15. Vi tror att många val är förknippat med frihet, men många får ångest av att behöva välja bort någonting. Den psykologiska effekten av att vi har mer att välja mellan kan få våra hjärnor att uppfatta det som vi har mer att förlora.

Finns en bra artikel om man vill läsa mer:
”Valfrihetens vånda”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Trail & Inspiration 18 februari, 2018 at 17:30

  Skönt att se att det inte bara är jag som har ett lyftarfejs. ;-)
  Fast märkligt nog brukar det bara uppträda när jag lyfter saker ÖVER HUVUDET… Hm? *Funderar*

 • Reply Klara 19 februari, 2018 at 11:20

  Precis, och det är dessutom väldigt ansträngande att hela tiden göra val. Vår hjärna orkar inte med val hela tiden, vi behöver rutiner större delen av tiden även om folk tycker det låter tråkigt. Hur jobbigt vore det inte om man varje morgon gjorde valet om man skulle gå till jobbet eller inte? Då skulle man till slut inte gå. Vi har ju istället gjort det till en rutin – kliva upp och gå till jobbet, utan att välja. Mycket mindre ansträngande.

  Och vill du ha tips på en god müsli så rekommenderar jag Icas 50% frukt och nötter. :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.