Löpning

Många bäckar små leder ofta till milen

Hur osugen eller hur svullen man än känner sig så är 2,5 km inget att orda om. Det är så jag måste tänka nu för att få in kontinuitet i löpningen. En kvart är faktiskt oändligt mycket mer än ingenting, Om man tänker matematiskt. 1 är inte dubbelt så mycket som 0, det är oändligt mycket mer.

Jag tror många inklusive mig själv lurar sig själva genom att tänka allt eller inget när det kommer till löpning. Orkar man inte springa milen direkt så finns det ingen mening med att springa. Men det är fel! Du kommer orka springa milen, men förmodligen inte under de första veckorna eller månaderna. Satsa på att springa korta sträckor, och sänk farten!

Många springer alldeles för fort och blir nedslagna för att flåset är för dåligt eller att de inte orkar mer än 500 meter. Så var det för mig i början när jag började springa runt fem år sedan. Jag sprang på tok för fort i början och tog slut direkt. Det var först när jag började sänka farten som jag orkade springa längre. Så småningom kunde jag också öka farten, men det var tack vare att jag tog det lugnt i början.

Så, sänk farten! Och spring hellre än bra :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linruz 18 februari, 2013 at 07:37

  Tack din alltid så peppande inspiration.
  Kram Lina

 • Reply Rund är också en form! 18 februari, 2013 at 11:33

  Så sant! Jag sprang också alldeles för fort i början och orkade aldrig springa mer än max 1 km. Man lär så länge man lever… ;-)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.