Styrketräning

Marklyft på Friskis

När jag går till gymmet så kör jag oftast det jag känner för för stunden. Visst kan jag få inspiration från färdiga scheman, men i slutändan är det mitt fria val som gör att rörelseglädjen finns där år efter år.

Idag var jag till exempel jättesugen på marklyft, så då körde jag marklyft.

Körde några set med 45 kg och testade att maxa 1 rep på 75 kg. Tekniken var inte perfekt, men upp kom stången och det får jag räkna som personbästa för i år. För 2-3 år sedan lyfte jag 80 kg som mest, men efter det kom ryggskadan efter mtb-kraschen så nu bygger jag upp min styrka igen.

Marklyft är en superövning som tränar i stort sett alla muskler i kroppen, även ryggen.

IMG_5093

Favoritövningar som alltid är med på gymmet är sittande rodd, latsdrag, ryggresningar och militärpressar. Jag gillar enkla basövningar som tränar stora muskelgrupper :)

En övning som jag vävt in i slutet på mina gympass är tåhävningar eftersom jag behöver få starkare vadmuskulatur. Tåhävningar går att göra på en step up-bräda eller som här – i smithmaskinen. En fördel med att träna i smithmaskinen är att det är lätt att köra med vikt på stången för att göra det tuffare. 3×20 st brukar kännas bra.

IMG_5100

IMG_5101

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.