Fasta

Min 48h fasta (som blev 44h)

I fredagskväll åt jag mitt sista mål innan jag skulle fasta i 48h. Det längsta jag fastat tidigare är runt 24 timmar och det här skulle bli dubbelt så långt. Jag skulle behöva lägga mig hungrig en natt. Fastan innebar att jag inte åt någonting, jag drack bara vatten och vissa kalorifria drycker.

Jag skrev anteckningar under lördagen och söndagen (idag) och här kommer dom:

Start fasta fredagen den 3:e aug kl 22:00

Lördag 4 aug

Kl 07:40
Går upp, lite hungrig.

Kl 11:22
På väg hem i bilen efter bröllopsfoto. Mindre hungrig än vad jag var imorse.

Kl 16:55
Har sovit ca 4 timmar. Vaknade och var inte hungrig. Nu är jag lite hungrig. Tiden går långsamt när man inte äter.

Kl 18:55
Ganska hungrig. Gör inte många knop. Kollar på Good Girls med Fredrik. Är dock sugen på att hitta på nåt.

Kl 22:19
Har druckit en Nocco, lite Trocadero zero o Pepsi max. Tog en promenad i Vallaskogen med Fredrik runt 20-tiden. Gick segt men helt ok, en halvtimme blev det. Hungern inom kontroll.

Kl 23:37
Har kollat på tv med Fredrik. Sitter nu och kollar på faste-videos på youtube vid datorn. Ganska hungrig.

Kl 02:06
Sängdags. Halsbränna.

Kl 03:01
Kan inte somna.

Kl 04:00
Kollar på tv på datorn i soffan. Konstant hungrig :(

Kl 05:24
Testar att lägga mig igen

Söndag 5 aug

Kl 11:30
Vaknar. Är inte särskilt hungrig.

Kl 15:06
Sitter hos veterinären med mitt ena marsvin Thorsten då han har fått lunginflammation :( Är uttråkad och jättehungrig.

Kl 17:36
Kom nyss hem från veterinären, utan Thorsten. Han blev sämre och vi fick låta honom somna in :( Köpte en Nocco på vägen hem och lider inte lika mycket av hungern men ska bryta fastan tidigare än kl 22 ikväll pga praktiska anledningar och att den här dagen inte riktigt blev som jag tänkt.. :(

Kl 18:44
Bryter fastan efter 44 timmar och 44 minuter. Efter Thorstens bortgång känns det lite meningslöst att fortsätta och jag tänker att tre timmar hit eller dit inte spelar någon roll. Dessutom kändes det opraktisk att äta middag kl 22.

Middagen som bröt fastan bestod av strimlad rödkål, tomater, paprika och en halv avokado. Jag åt detta först för att förbereda magen på mat. Resten av middagen bestod av två portioner tacofärs med smält ost och crème fraische och en liten fralla med smör och ost.

Varför fastar man?

Det finns hundra anledningar till att fasta. Det kan handla om att bryta osunda ätmönster, minska sötsug, få känna skillnaden mellan mental och fysisk hunger, minska tillväxthormonet IGF-1 och/eller ge kroppen en chans att reparera celler och förebygga sjukdomar.

Som många tror blir man inte hungrigare och hungrigare för varje timme tills man tynar bort. Hungern kommer i vågor och är olika intensiv. Jag har under den här fastan aldrig haft så starka hungerkänslor att jag inte trodde att jag skulle mäkta med. Det jobbigaste var att gå och lägga mig igår (lördags) för jag var jättehungrig.

I övrigt har den största nackdelen varit att det har varit tråkigt att fasta i två dygn. Det är dock karaktärsbyggande och får en att bli sugen på riktigt mat istället för en massa skit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mona 6 augusti, 2018 at 10:12

    Bra jobbat! Nu känns det inte lika jobbigt att lunchen är minst en timme bort för mig. Jättefin blogg för övrigt! :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.