Resor

Saker jag inte visste om Wales

Jag visste ju hur vackert Wales var innan jag åkte dit pga en del bildgoogling om man säger så, men att det också fanns en del knasigheter hade jag ingen aning om! Här kommer en lista av sånt jag inte visste (utan inbördes ordning).

Sophantering

Av någon anledning har man inte sopkärl eller återvinningsstationer i Wales. Man ställer helt sonika ut sina sopor utanför huset, på gatan. Och så kommer det en sopbil och hämtar skräpet nån gång i veckan. Vi såg berg av sopor utanför folks hus och det hade jag inte väntat mig.

Jag glömde bort att fota hur det kunde se ut på gatorna, utan fotade givetvis bara när det var rent och bortplockat. Oh well, ni får helt enkelt ta mig på orden :)

Smala vägar

Landsvägarna är fantastiskt smala! De är liksom gjorda för häst och vagn förr i tiden. På vägar som är lika smala som enfiliga vägar ska bilar mötas. Och det finns ingen vägren, för längs alla vägar går det murar som oftast är beklädda med växtlighet.

Parkering längs gatorna

I Sverige parkerar vi på gatorna längs färdriktningen, men här står bilarna vänt lite hur som helst. Olika vägmarkeringar visar om det är parkering endast för boende eller inte.

Tvåspråkiga skyltar

Kul och charmigt att alla väg- och informationsskyltar är tvåspråkiga, dvs på engelska och walesiska.
Såhär såg radhuset ut som vi hyrde via Air B n B tillsammans med Elin, Jerre o deras barn.
Det var litet med smala korridorer, små rum men helt funktionsdugligt och totalt charmigt och väldigt billigt! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.