Livet

Café Östergötland vann pris. Iiih!

DSE_8042bws

I tisdags åkte jag och Eva från Isaberg förlag, som givit ut min och Ivanas bok Café Östergötland, till Kungliga biblioteket i Stockholm för att närvara vid prisutdelningen av Årets Svenska Matlitteratur 2015.

Många böcker var nominerade i 36 olika kategorier inom mat och hälsa. Café Östergötland tillsammans med Småländska gårdsbutiker och caféer, Café Göteborg, Halländska gårdsbutiker och kaféer, och Café Uppland vann kategorin: Restaurangguider – På resa genom Sverige.

Motiveringen löd:

Med caféböckerna i handen hittar vi fram till trevliga, trendiga och klassiska caféer runt om i vårt land, från anrika arbetarfik till heta espressobarer och insuttna salonger. Alla männsikor bakom cafédisken delar med sig av sina godaste recept.

Att vi vunnit fick vi reda på i god tid innan prisutdelningen och jag tycker det är fantastiskt roligt att Ivanas och min bok fått den här utmärkelsen tillsammans med de andra böckerna. Ivana kunde tyvärr inte medverka under prisutdelningen, men jag var där och tog emot diplom från Carl-Jan Granqvist.

DSE_8077

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.