Foto, Livet

Min söndag

Gårdagen sög verkligen musten ur mig! Även om mötet var intressant tog det mycket energi att gå upp klockan 07 en lördag och sen spendera en hel dag stillasittandes, lyssnandes och socialiserandes. Jag funkar inte alls när jag får sova för lite. Jag var helt förstörd när jag kom hem igår :-(

Desto bättre har det varit idag. Vaknade av mig själv strax innan klockan 10 och solen sken ute. Surfade en sväng och bloggade. Sen tog Fredrik och jag en promenad ner på stan där jag köpte en nypressning av Lion’s Roar med First Aid Kit. Den snurrar på skivspelaren just nu.

Sen tvättade vi bilen och besökte Arken Zoo där vi tittade på hundprylar. Finns ju massor fint! Hundtäcken, skålar, korgar, ja massor. Vi tittade på hundmat också lite snabbt men det verkade vara svårt att hitta riktigt bra hundmat som inte innehåller onaturligt mojs eller artfrämmande grejjer som majs, ris och vete.

Om det är någon som har bra tips på bra hundmat får ni gärna hojta!

Edit: Hittade det här hundfodret från Carnia via lchfbutiken.se. Det låter ju väldigt bra!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Emelie 12 februari, 2012 at 17:54

  Kul att ni kanske ska skaffa hund! Har själv en rottweiler och hund är det bästa man kan ha! Att välja hundfoder är en djungel och det finns tusen olika åsikter. Ett tips är att kolla animail.se. Där kan man läsa om olika foders näringsinnehåll, ingredienser, kilopris osv!

  • Reply dessi 12 februari, 2012 at 18:31

   Tack för tipset! :)

 • Reply Sandra B 12 februari, 2012 at 18:17

  Hej! Ett ännu vassare tips angående hundmaten är märket Vom og hundemat som är 100% animaliskt och naturligt. Dock är det ett färskfoder så det kan vara lite svårt om man har liten frys, men det är värt att kolla upp! Ger det till min lille kille och det går superbra :) wwww.vomoghundemat.se

  • Reply dessi 12 februari, 2012 at 18:31

   Tack för tipset! :) Det låter ju jättebra! Vi har ingen stor frys tyvärr men vi vill ändå ge hunden den bästa maten så man kan ju variera mellan torr- och färkfoder.

 • Reply Florence 12 februari, 2012 at 18:53

  Har inget tips om bra hundmat. Jag frågar bara om du kan tänka dig de rosa Martens-skorna? Du tar alltid fina bilder ska jag också tillägga. Ha det så bra och kramar.

  • Reply dessi 12 februari, 2012 at 19:29

   Haha jag vet inte! Kanske :) Tack!

 • Reply Annica 12 februari, 2012 at 19:03

  1. Sånna där rosa kängor har jag! De verkligen lyser i grått väder :D

  2. Funderat på att göra egen hundmat?

 • Reply joly 12 februari, 2012 at 20:53

  Jag ger Carnia Lynx till min katt, och han har faktiskt fått en midja nu. ;) Veterinären tyckte jag skulle sätta honom på lightfoder när vi var där senast (i nov), eftersom han var tjock, som hon sa. Det kändes inte som ett alternativ, då jag själv äter low carb-kost. Som du säger, vete och majs är knappast naturlig föda för en katt/ hund.

  Tycker att Carnia har funkat bra, han har gått ner i vikt, och jag tycker att pälsen är mjukare/ lenare nu. :)

  Här kan man hitta en del tips oxå:

  http://barf.ifokus.se/

 • Reply Sofie 12 februari, 2012 at 21:35

  Jag kan rekommendera http://animail.se/ (tidigare foderbilen). Det har bla Carnia och andra produkter utan majs, ris och vete. Vi köpte Carnia till vår katt men funderade på ett annat märke som verkade lika bra men så vad det erbjudande på Carnia.

 • Reply Sofie 12 februari, 2012 at 21:40

  Jag glömde säga att man kan sortera på foder som inte innehåller majs, vete eller ris. Gör bara ett ”fodersök” :)

 • Reply hundmat 16 februari, 2012 at 13:03

  Om du vill ha riktigt bra hundmat tycker jag du ska testa BARF, mer naturligt blir det inte..

 • Reply Maria 17 februari, 2012 at 08:40

  Vi körde Carnia på vår dalmatiner från det att han var fyra månader. Det funkade bra men i somras fick vi tipset av en annan uppfödare att testa Vom og Hundmat istället. Jag var lite anti färskmat, ”gud så jobbigt att ha en massa mat i frysen” och så vidare. Men vi testade och så bra det blev! Texas, som hunden heter, fullkomligt ÄLSKAR färskmaten och har det senaste halvåret gått upp fem kilo i rena muskler. Visst att det tar lite plats i frysen men man måste ju inte köpa mat för en hel månad i taget :) Det blir också billigare än torrfodret då han klarar sig på mindre mängd och att kilopriset är betydligt lägre.

  Nackdelen med Vom og Hundmat är att inte alla sorter funkar som fullfoder. Texas har ätit Valpefor (med lite mer protein än de andra sorterna) sedan starten och kommer att fortsätta äta det, trots att han inte är valp längre. Som personalen i djuraffären sa, det är ett komplett foder med allt som alla hundar behöver, inte bara valpar :)

  Dessutom vill jag passa på att säga att jag har läst din blogg i evigheter men att jag är värdelös på att kommentera. Du ska ändå veta att du är en grym inspirationskälla och jag gillar starkt att du är så ärlig och vanlig (i positiv bemärkelse). Fortsätt så, Dessi :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.