Mountainbike

Olstorp – det kunde varit bättre

Vi tog oss an långa banan på 24 km i Olstorp motionscentrum som ligger i Ljungsbro ca 1 mil norr om Linköping. Bilvägen dit var lite oroväckande då vi såg elaka gråa moln ovanför oss och det verkade regna en bit bort. Lyckligtvis kom vi undan regnet.

Jag var nog lite naiv inför den här cykelturen. Jag hade läst att den här banan ska vara lättcyklad och en ”kul bana”, B U L L C R A P! Kanske om man har cyklat i 10 år, men inte för en novis för mig. Och vad är det för skillnad mellan beteckningen XC och stig egentligen?

Det var bara jävelskap. Stenar, rötter, lera, upp och ner, upp och ner och upp och ner igen.. och ännu mer lera och massvis med flugor och mygg som bet sönder mina ben. Jag var trött redan efter 2 km och så skulle vi cykla typ 20 till?! Östgötaleden till Bjärka-Säby var en walk in the park jämfört med detta. Jag gillar när det varierar mellan snäll terräng och stökiga och tekniska bitar, men här var det stökigt och backigt 90% av tiden.

Det blev många svordomar och det hände ett par gånger att jag slängde cykeln och bara ville sätta mig ner och tjura. Men runt var vi tvungna att komma, hade vi gett oss in i det fick vi leken tåla oavsett om det var tjugo gånger jobbigare än jag föreställt mig. Jag blev distraherad en stund ungefär halvvägs då hittade Fredrik en riktig guldgruva – ett helt hav med stora röda smultron. Mums!

De sista kilometerna blev jag plötsligt väldigt modig och körde på även när det blev läskigt. Jag orkade helt enkelt inte kliva av cykeln för hundraelfte gången och jag kände mig härdad efter all jävlighet. Jag tänkte smart och hann planera åkningen mer. Vi tog oss runt helskinnade och konstaterar att det nu iallafall inte kan bli värre.

Rundan slutade på 22,77 km på 2h34 min.

Nu: Pepsi max och glass! Sen följer en dags vila.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Karin 28 juni, 2012 at 10:42

  Bra kämpat ändå!! Fick just flashbacks till några av mina första turer, hade hört om en ”fin” stig som skulle vara ”kul” att cykla. Haha, den var varken särskilt fin eller kul och jag ville mest bara hiva in cykeln i skogen och gå hem! :D Nu har jag blivit en sån som rekommenderar just den stigen som en fin och kul stig att cykla. Kämpa på bara så kommer tekniken med tiden!

  • Reply dessi 28 juni, 2012 at 10:59

   Åh! Haha! Kul med igenkänningsfaktor och vetskapen om att det blir bättre :-)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.