Träning

Nordic Wellness i Linköping

Nya gym poppar upp som svampar här i Linköping. Snart har vi lika många gym som apotek. Nordic Wellness är det senaste gymmet som slagit upp sina portar ute i Tornby.

På hemsidan står det att de har barnpassning och det är riktigt bra för alla småbarnsföräldrar som har svårt att komma iväg till gymmet. Jag tror inte något annat gym i stan erbjuder det. Fredrik och jag drog dit ikväll, ca en vecka efter öppnandet.


Gymmet är väldigt fräscht. Allt är nytt och lokalen är välstädad. Det finns gott om parkeringsplatser utanför och det var lätt att hitta hit.

När man kommer in genom dörrarna möts man av mängder med skor på golvet. Inga hyllor har satts upp (än). Och så ett gäng löpband. Det beror ju såklart på storlek på ett gym, men jag tycker att konditionsmaskinerna ska vara placerade en bit in. Längst in i gymmet eller ytterligare åt någon sida så att det är mer avskilt.


Det fanns relativt gott om maskiner. Samtliga i snygg svart färg. Ett minus med att maskinerna var just i helsvart var att man inte riktigt såg hur maskinen såg ut, hur den var uppbyggd, på lite avstånd. Det var därför svårt att avgöra vilken muskelgrupp den var till för utan att behöva gå fram till den.Jag förstår att man lägger en sån här matta för att vikterna inte ska förstöra golvet. Men det är dåligt för lyftare och det finns andra lösningar. Som på Friskis till exempel. Där har dom lagt hårt tåligt golv just där man lyfter med mjuk matta runt om.

På motsatt sida fanns långa rader med hantlar och några bänkar. Det glömde jag tyvärr att fota.


Ett par bänkpressrack fanns också. Skönt med nya stänger. Dock inte så bra placerade om båda vill ha passning samtidigt.


En maskin som jag gillade var den här. Som latsdrag men med handtag som gick betydligt längre ner än en stång för extra knip mellan skulderbladen. Den var riktigt skön! En sådan här tycker jag att Friskis kan köpa in! Jag ska testa den i cablecrossen nästa gång jag är på gymmet.Schysst med bur att göra chins o grejer i. Synd bara att jag inte kan göra chins. Den här delen hade jag önskat var större. Det var inte så mycket plats mellan buren och väggen.

Nordic Wellness fyller säkert ett syfte. Ett relativt billigt gym där alla som jobbar på Tornby kan träna (om de inte går till X-Force Factory eller CrossFit Highway dvs). Personligen skulle jag inte betala för att träna här. Det är synd att i princip alla nyare gym i den här staden saknar det här lilla extra. Personlighet skulle man kunna säga. De flesta gym i stan är så opersonliga och oinspirerade. Friskis&Svettis och Campushallen fortsätter att vara mina favoriter.

Såg ni Idrottsgalan igår förresten? Jenny Rissveds fick pris för Årets Prestation. Så himla himla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Trail & Inspiration 22 januari, 2017 at 12:14

    Wow, det ser riktigt fräscht ut! Kul med lite nya gym och konkurrens. :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.