Livet

Norrköping & EWK

Norrköping är på många sätt en mycket mer intressant stad än Linköping. De gamla arbetarkvarteren fascinerar och inspirerar. Och just nu pågår Norrköping Light Festival som jag bloggade om förra året.


Här rakt fram ligger en av mina favoritbutiker i Norrköping; Vera Design & Interiör. Det blev en kik in där utan att köpa något. Jag kan inte bestämma mig!Inne på Bagastugan, som dessutom finns med i min bok Café Östergötland, kunde vi värma oss en stund med god fika. Massor av god fika :)

Inne på Arbetets museum var det Ewert ”EWK” Karlssons utställning som imponerade mest. Hans politiska satirteckningar är jag uppvuxen med och vissa illustrationer berörde mig, de var så träffsäkra. Hans bilder vann tre gånger Grand prix vid den internationella karikatyrtecknarsalongen i Montreal.

”Moder Jord” är en av hans mest kända teckningar. Illustrationen är utan text; budskapet går fram ändå. Moder jord får ständigt nya munnar att mätta. Hur länge orkar hon? Med den teckningen vann Ewert Karlsson en guldmedalj vid The International Salon of Cartoon i Montreal 1967.

Det här är en stående utställning så den kommer finnas kvar för typ evigt. Sweet!


En annan utställning berörde klimatet och vår jords framtid. Med tydliga exempel visar man bland annat hur mycket vatten som går åt för att framställa bomull och att man kan framställa tyg av träfibrer där endast en bråkdel av vattnet går åt.Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.