Träning

Note to self: Sov!

Att få sova ordentligt att bland det viktigaste för mig. Därför beslutade jag mig för att gå upp två timmar tidigare än vanligt idag. Logiskt va? Jag tänkte jag skulle träna innan jobbet och komma till kontoret tidigare än vad jag brukar.

Att tro att det skulle eka tomt på gymmet klockan 07:00 en måndag morgon var helt fel. Det var mer folk nu än vad det brukar vara runt lunch. Det fick mig ur kurs en aning. Jag kände mig omotiverad, trött och nedstämd för att min plan om ett tomt och tyst gym hade fallerat. Så jag körde bara igenom benen en snabbis innan jag duschade, bytte om och knallade upp till kontoret. Jag kunde öka vikterna i den sittande lårcurlsen, men det var det enda spåret av några glädjeämnen jag kände den här morgonen.

Imorgon kommer jag INTE gå upp tidigt och sticka iväg till gymmet. Jag tränar hellre på lunchen då jag kunnat sova ut ordentligt och bygga upp ett sug efter träningen. Hur kul och viktigt jag än tycker det är med träning så kommer sömnen före.

Fy vad jag saknar löpningen! Ibland när jag är hemma tänker jag på hur skönt det vore att ta en löprunda för att rensa tankarna. Det finns ingen träningsform som är så bra på det som löpning.

Hur gör ni? Tränar ni på morgonen eller kvällen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Snorkkis 19 december, 2011 at 10:15

  På morgonen brukar jag springa iväg omkr. halv 7 -7 och hem igen vid 5-halv 6, och då är jag färdigtränad vid ca halv 7. Tränar jag senare har jag svårt att sova. Gymmande, de få gånger jag gör det, sker innan lunchen. Funkar ok.

  Sömnen är verkligen viktig. Hoppas du får igen lite sömn nästa natt!

 • Reply Fredrik 19 december, 2011 at 10:54

  Bra sömn är mycket viktigare för mig än att träna tidigt. En löprunda på morgonen kan kanske funka men inte att ta sig till gymmet med all vad det kräver runtomkring. Ska man springa en sväng behöver man kanske gå upp en halvtimme tidigare. Ska man däremot till gymmet måste man gå upp 1,5 till 2 timmar tidigare om man ska få till ett bra pass.

  För mig funkar det dessutom bättre att träna om jag hinner vara vaken lite innan så man hinner vätska upp och ladda lite mentalt inför passet.

  Saknar också löpningen. Ska bli grymt skönt när man kan springa ordentligt igen så ska jag försöka få till lite transportlöpning till/från jobbet någon dag i veckan iallafall.

  Puss!

 • Reply Jenny 19 december, 2011 at 12:21

  För mig varierar det jättemycket, alltifrån tidig fm till kvällar. När jag tränar sent på kvällen så brukar jag oftast ha gott om energi i kroppen men har då svårt att somna/komma till ro. Morgonen funkar bäst för cardio.

 • Reply Syster 19 december, 2011 at 17:58

  Avundas de som hurtar sig iväg på joggingturer tidigt på morgonen. Jag är alldeles för morgontrött för det. Jobbar jag kväll kan jag träna på förmiddagen (läs: lunchtid) men jobbar jag dag brukar jag ta det efter jobbet vid fyra-tiden (har bara en halvtimmes lunch).

 • Reply Marta 19 december, 2011 at 20:24

  Jag älskar morgonträning. Både löpning och styrketräning. Det är den bästa starten på dagen. Till saken hör att jag är nästintill oförskämt morgonpigg. Baksidan är att när klockan slagit 22 så är jag knappt vid medvetandet.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.