Livet

Personlig träningslista

Min idrottsbakgrund: Är så gott som obefintlig. Jag är en person som fann glädjen i träning sent, när jag var runt 22-23 år gammal. Innan dess hade jag inte sprungit ens 1 km. Jag skolkade från skolgympan och var aldrig med i något lag som liten. Däremot åkte jag mycket inlines om somrarna från det att jag var 11 år.

I mina öron när jag tränar: Ingen! Surprise?! Jag har svårt för att täppa igen öronen med musik när jag tränar. Jag måste ha koll vad som pågår runt omkring mig och musik distraherar mer än hjälper.

I min träningsväska: Träningskläder, skor (Nike Free eller Vibram FiveFingers), liten handduk, vattenflaska, lås och gymhandskar.

Favoritmuskel: Just nu tycker jag väldigt mycket om att träna ben, axlar och bröst. För bröst kör jag förvisso inte mer än bänkpress men jag gillar basövningar helt enkelt! Det blir mycket böjar för ben (knäböj, frontböj). Keeping it simpel. Jag tror många gör det för svårt för sig genom att inbilla sig att man måste köra så komplicerade övningar för att bli stark och få en snygg kropp.

Mål med träningen: Att öka i muskelmassa och minska i fettprocent. Jag vill öka vikterna i basövningarna, jag vill bli stark och att få synliga muskler på rygg och axlar. Biceps får gärna träda fram också. Jag vill att det ska synas att jag tränar och jag vill visa mig själv att jag kan.

Favoritövning: Knäböj.

Favoritmat: Oj! Hur mycket som helst! Jag älskar kött och en riktigt fin köttbit med sås, blomkålsmos och sparris är svårslaget. Annars älskar jag kålpudding och tacogratäng. Mammas potatismos och hennes pannbiffar har länge varit en favorit men det var alldeles för sällan jag äter det tyvärr.

Mina inspirationskällor (inom träning och hälsa): Alla de människor som ligger bakom mina favoritträningsbloggar:

Emelie Löfgren: emliscious.blogspot.se
Sophie Arvebrink: aldrigvila.se/Sophie (bloggade tidigare här: fitnessguru.se/sophie)
Cecilia Folkesson: ceciliafolkesson.se
Martina AK Johansson: primalscienista.com
Shervin Torkian: lchfklubben.se/dagsattblismal

Favoritkonditionsträning: Så svårt att välja en! Jag älskar att springa, cykla och åka inlines. Jag vill hitta tillbaka till löpningen igen. Jag springer på löpband ett par gånger i veckan men mitt mål för 2013 är att åter hitta glädjen att springa lopp på för mig bra tider. Jag vill börja springa för Akele igen. Det är så fin gemenskap man får där och att springa intervaller i grupp eller delta i lopp iklädd Akele-dräkt kan vara något av det roligaste som finns.

Favoritmellis: Jag äter sällan mellanmål men måste jag så blir det ägg eller en bit brieost.

Då tränar jag allra helst: På eftermiddagen.

Mitt bästa kosttips: Försök hitta livsmedelsgrupper som din kropp reagerar negativt på. Ofta är det gluten eller mjölkprodukter.

Favoritlivsmedel:
Kött, broccoli, blomkål, lök, grädde, ägg, lax.

Mitt motto:
Ett träningsmotto jag ofta bär med mig är:

”Pain is temporary, quitting is forever”- en variant på Lance Armstrongs citat:

“Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.”

Hälsa för mig: Handlar om att trivas i sin kropp och att kunna göra det man vill med den, att ingenting är ett hinder. Jag ska kunna överleva på en öde ö om så behövs.

Min favoritfrukost: Många verkar tycka att frukosten är det bästa målet för dagen, men jag har aldrig varit ett fan. Det är nog därför som periodisk fasta passar mig så bra. Äter jag frukost ska det gå snabbt och då blir det gärna havregrynsgröt. Det går snabbt att fixa och det är gott och mättar länge.

Så sover jag:
Med ett fönster öppet, elementen avstängda. Det får gärna vara typ 10 grader i rummet.

Finns det någon träningsform som du är nyfiken på att testa? Styrkelyft. Styrkelyft är en idrott där man tävlar i tre delgrenar: knäböj, bänkpress och marklyft. Enkelt, brutalt och det verkar så jäkla coolt!

Detta tränar jag allra helst i:
Tighta kläder. Tighta knälånga eller hellånga tights och en tight träningstopp eller linne. Alltid minimalistiska skor med låg eller ingen sula för bästa balans, stabilitet och markkontakt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kerstin 5 januari, 2013 at 15:17

    Dessi, du är ju bara bäst. ”Överleva på en öde ö om jag måste”, precis så tänker jag också. Tack! :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.