Högkänslig

Podd-tips: Högkänslighetspodden

Nu när sommaren är här och min mest hektiska period i jobblivet är HSP (högkänslig personlighet) mer aktuellt än någonsin. Och det finns mer att förkovra sig i än tidigare. Jag har laddat ner en e-bok och börjat lyssna på Högkänslighetspodden. Som HSP vill jag skapa mitt liv, att vara en aktiv del i det och göra det jag vill göra och säga nej till det jag inte vill göra. Att få tillräckligt med återhämtning mellan varven.

Jag blommar när jag har precis lagom mycket saker att göra. När en dag varvas med jobb och nöjen.

Men en hektiskt dag med mycket intryck och engagemang kräver att jag nästa dag tar det lugnare. Det kan också vara veckovis, men helst inte månadsvis. För då kommer utmattningssignalerna som ett brev på posten. När jag inte får min återhämtning blir jag så himla himla trött, sur och tappar all gnista och nyfikenhet. Och så vill jag inte leva.

Och det här med vila och återhämtning, som vi faktiskt läser om och VET att det är viktigt. Har ni tänkt på att det är mer OK att vila när vi kört slut på oss själva? När vi väl blivit utmattade, än innan, när vi skulle behöva det som mest. Att bara köra på och inte lyssna på signalerna. Och det är inte så konstigt, för det är knappast berättigat att vila när man är trött. Då ska man skärpa till sig och ”upp och hoppa!” osv.

Det är svårt att passa in i samhället som högkänslig. Att fixa ett 8 timmar om dagen-jobb etc. Jag har förenklat mitt liv så att det ska passa mig. För livet handlar inte om att klara av saker, det handlar om att leva.

Det här pratar Malin och Ina om i podden.

Lyssna på Högkänslighetspodden här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.