Livet

Sista helgen i juli

Igår åkte vi ut till landet utanför Valdemarsvik för att träffa det par som jag ska fota på deras bröllop om en vecka. De gifter sig på familjegården, vigseln hålls på en äng inne i skogen. Och porträtten ska vi ta bland spikraka trädstammar och vid en sjö.

Längtar som tusan men hoppas att det blir svalare väder för att fota bröllop i 30 graders värme är svinjobbigt haha!

Efter lite snack och kollat fotoplatser mm, så åkte vi ut till skärgården. Vi åkte ut till en ö som heter Ekön. Här fanns en svinstor camping och tusen människor. Vi hade Trassel med oss och vi tänkte bada alla tre. Men så insåg vi att det är väldigt mycket algblomning just här nu så den idén slopade vi.

Så vi tänkte äta på Gryts Varv men de hade knökfullt och inget bord förrän fyra timmar senare. Då gav vi upp och bilade hem.

Vi stannade vid en lokal sjö hemmavid istället så Trassel fick bada en stund. Det är hennes favoritsak i hela världen, att simma efter pinnar och hennes favoritleksak som vi brukar kasta. Det är en illgrön gummileksak med ett snöre i ena änden. Dels så blir det bra schwung i den och man kan kasta den långt, och dels så flyter den himla bra!

Idag när vi vaknade drog vi iväg till Örbäcks Café och fikade. Fredrik skulle köpa en kaffekvarn av ägaren så den hämtade vi idag. Vi träffade Fredriks gamla chef och hans fru där och vi pratade om smultronställen i Östergötland. Det har blåst helt sjukt mycket i Linköping idag! Vi kunde knappt sitta ute, men valde att göra det ändå pga värmen inne.

Här kunde Trassel springa fritt och det fanns en gullig dalmatiner där som var väldigt intresserad av henne :)

Eftersom Trassel blir så bortskämt när hon är hos oss så stannade vi vid Göta Kanal och doppade henne en stund där.

När vi kom hem fixade jag det sista med Siri & Henriks bröllopsbilder. De gifte sig den 29:e juni och jag tog deras bröllopsbilder. Jag var med från förberedelserna fram till kvällen.

När jag har tid brukar jag fixa en liten trälåda med ett USB-minne och framkallade fotografier på vackert strukturerat papper. Jag åkte hem till Siri och Henrik och satt och pratade om deras nyköpta radhus. Blev inbjuden på inflyttningsfest sen! Kul :D

När jag kom hem var jag hungrig så Fredrik stekte hamburgare medan jag satt och fixade med bilder på datorn.

Och så ikväll igen åkte vi bort till sjön med Trassel och kastade leksak med henne i vattnet. Efter typ tjugo kast tog vi en promenad i Slaka-spåret som ligger bakom. Då hann Trassel torka till lite och vi fick njuta av att vinden äntligen mojnat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Alicia Sivert 29 juli, 2019 at 09:25

  Alltså ååh så många vackra bilder! Blir helt pillrig av alla djur!
  Det låter som några ljuvliga dagar minus algblomning och restaurangkö men åh så fina platser och stunder!

  • Reply dessi 9 augusti, 2019 at 23:30

   Tack vad fint sagt! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.