Då jag är besatt i Tareq Taylor och jag i hemlighet ville stalka honom valde jag restaurang i Malmö, och valet föll på hans restaurang Kockeriet. Sen att han inte var på plats just den kvällen är en annan femma.. Ehum.
Interiören var jättefin med mycket värme från träbalkarna och fårfällarna, de tända ljusen och lingonrisen i små kristallvaser på borden. De hade en meny för kvällen och man kunde välja mellan 5 eller 7-rätters. Vi tog den mest tursamma varianten (7 alltså). Rätt efter rätt var i princip alla det godaste jag ätit. Lite sliding cube-varning på vissa, men ska man äta sju rätter är det nog rätt bra att de är små.
Till det drack vi äppelcider från det slott som 2017 års Kockarnas kamp spelades in (minns inte namnet på slottet). Extra lyx: I bortre delen av restaurangen stod en man och kärnade smör åt matgästerna. Har inte lagt ut bild på alla rätter men här är de flesta iaf.
Menyn:
Fattigmanssparris rullad i spenatkräm med krasse och ostronört
Gädda med pepparrotsgrädde och ättiksgelé
Råräka med tångbuljong och kamomill
Ångad torskrygg med riven äggula och persiljesås
Linderödsgris med saltad silverlök och rostade solrosfrön
Hjort med Madeira och pumpa på tre olika sätt
Citrus, blåbär och citrontimjan
Att sitta stilla såhär länge tyckte jag var rätt jobbigt. Fort skare gå! Fick ont i låren när jag reste mig upp efter typ 2,5 timmes sittande. Det låter kanske lite you say, men hemma äter jag på en kvart.
Kommer nog inte ge mig på 12-rätters på nån annan restaurang any time soon.. ;)
No Comments