Livet, Tankar

Skulden

Jag är snart 28 år. Dags att skaffa barn nu kanske? hör jag folk säga. Jag har knappt haft en tanke på att skaffa barn. Jag tycker om mina vänners barn och kan bli sugen på att en egen knodd när jag umgås med dem, men sen går det över.

Jag har tänkt att barn vore bra för egot, att man kan fokusera på någon annan istället för sig själv. Men om jag behöver fokusera på mig själv ett tag till då? Om jag inte har hittat mitt sätt att leva och ta hand om mig själv, hur ska jag då kunna visa det för mitt barn? Hur ska jag kunna bli en bra förälder om jag har en massa bagage som jag inte bearbetat?

Jag vet nog vad som är bäst för mig, men jag vacklar och trevar. Jag har ett öppet sår som aldrig får läka och jag bär på skuld, på dåligt samvete. Och det dåliga samvetet tär. Jag vet inte vad jag ska göra för att få det att försvinna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Margareta P 14 juni, 2013 at 13:50

  Det är bara du själv som till slutändan kan stå för dina beslut. Gör bara det som känns bra och strunta i vad andra tycker. Bli frisk och harmonist först, och sen ger det sig med tiden vad det blir av framtiden. kram

  • Reply dessi 15 juni, 2013 at 01:32

   Tack för fina ord! :)

 • Reply Martina 14 juni, 2013 at 16:10

  Jag vet inte om jag lever i ett annat universum eller så, men jag är snart 30 och hittills har INGEN frågat mig om jag ska ha barn haha :) Det där beslutet är BARA ditt, hade blivit förnärmad om folk hade sagt så till mig! Kram!

  • Reply dessi 15 juni, 2013 at 01:32

   Mm! Oftast är det väl personer som inte känner mig så väl som säger så, mest på skämt kanske, men tanken slår mig inte direkt att jag ”bör” ha barn vid min ålder. Mina barndomsvänner har barn allihop eller så väntar de barn. Känns så skumt!

 • Reply Florence 14 juni, 2013 at 19:04

  Lev ditt liv och bry dig inte om någon annans, det är det rådet jag kan ge. Försök inte att ha dåligt samvete, oftast tror jag att den eller det man har det för inte bryr sig i alla fall. Sen är det ju det här med det som har varit, det kan man inte göra så mycket åt heller tyvärr. Kanske man kan tänka att man ändå har lärt sig någonting av det som har varit dåligt också. Alla har sin ryggsäck … Jag vill härmed försöka att muntra upp dig och få dig att se ljuspunkter i din nya tillvaro och kom ihåg ingen har rätt att säga till dig vad du ska göra eller tycka.
  Kram och ha det bäst.
  Mor

  • Reply dessi 15 juni, 2013 at 01:32

   Klokt skrivet mamma!

 • Reply Niklas 14 juni, 2013 at 20:19

  ”Dags att skaffa barn nu kanske?” den har jag hört ett antal gånger själv :)

  • Reply dessi 15 juni, 2013 at 01:31

   Vi får hitta nåt smart att kontra med! ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.