Löpning, Teknik

Som att springa på moln!

Klockan 14:45 befann jag mig på Linköping Health Care som ligger mitt emot Ekoxen vid Trädgårdsföreningen. Där träffade jag Stenove Ringborg som ni kunde se på klippet på Runners World’s hemsida. Han klämde lite på mina benhinnor och ställde lite frågor kring mina problem. Sedan fick jag sätta på mig ett par byxor som hade en midja som var alldeles för stor med en dragkedja på kanten. Jag klev i luftkudden på löpbandet och Stenove hjälpte mig att sätta ihop löpbandets dragkedja med den jag hade på byxorna. Luftkudden fylls nämligen med luft och det är viktigt att det sluts tätt mellan mig och bandet.

Vi testade lite olika inställningar och vi kom fram till att 60% av min vikt var lagom, alltså 40% avlastning och 2 graders lutning på bandet. Den första känslan var helt sjuk! Det var som att springa på moln. Jag testade olika hastigheter och växlade avlastning då och då. 45 minuter gick i ett nafs och jag tror jag log nästan hela tiden.

Det var fantastiskt att kunna springa igen!

Jag har knappt tagit ett löpsteg sedan oktober och nu sprang jag 7,5 km. Också med nästan 0 gram kolhydrater i kroppen utan att jag upplevde sämre ork för det. Jag äter strikt lågkolhydratkost nu och får i mig väldigt lite kolhydrater. Det kändes också fantastiskt bra!

Jag har en känsla av att jag kommer bli beroende av det här alldeles speciella fantastiska maskinen! :) Ni som vill testa på får besöka Linköping för det här är det enda antigravitationslöpbandet i Sverige.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Julia 23 januari, 2012 at 18:08

  Wow vad coolt det låter! Jag vill också springa på moln! :)
  Hur har det gått med budgivningen förresten?

  • Reply dessi 23 januari, 2012 at 21:19

   Det var jättehäftigt att känna sig lätt för första gången på länge :)

   Priset på radhuset har gått upp med 30%, vi är verkligen inne på sista slantarna nu :(

 • Reply Fredrik 23 januari, 2012 at 18:43

  Grymt att dom har det här i Linköping. Får följa med och provspringa någon dag :)

  Puss!

 • Reply Snorkkis 23 januari, 2012 at 18:46

  Vad häftigt. Vore väldigt kul att testa!

 • Reply Maria 23 januari, 2012 at 20:36

  Häftigt !!! Och inte dåligt att springa så långt när du inte sprungit på länge, då har man vilja!! =)

 • Reply Martina 23 januari, 2012 at 23:33

  COOLT!!!

 • Reply Sofia 24 januari, 2012 at 17:58

  Kul det verkar! Är detta nåt du kan fortsätta göra när du känner för det?

  • Reply dessi 24 januari, 2012 at 18:31

   Ja! Definitivt. Jag har bokat en ny tid nu på torsdag :)

 • Reply Status idag? | 25 januari, 2012 at 15:27

  […] care imorgon innan lunch. Vi får se vad han hittar på! Jag har också bokat en ny tid på den här underbara maskinen. Hoppas ömheten jag upplever då är borta annars kanske jag får ta det en annan dag. This […]

 • Reply Ny lägstavikt för i år! | 8 maj, 2012 at 10:01

  […] – ett antigravitationslöpband som kan avbelasta din vikt i upp till 80%, läs mer här och här. This entry was posted in Vikt. Bookmark the permalink. ← Matdagbok […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.