Tankar

Strong is the new Skinny

En vecka utan att jag vägt mig eller hållit koll på vad jag ätit har gått förbi i ett nafs!

Och vad bra jag har mått! Förvisso har kroppen protesterat rejält efter ett och annat stort sockerintag men det har samtidigt känts befriande. Jag märker mer och mer vad som är viktigt för mig. För mig är det rörelse, glädje och att träffa vänner. Jag mår så otroligt bra när jag träffar mina vänner regelbundet.

Jag vill komma till ett stadie där min kropp inte är ett hinder för mig oavsett vad egentligen. Oavsett om det gäller att springa en halvmara, klättra, hoppa eller häva. Kan jag göra allt detta idag? Nej. Är det min vikt som hindrar mig? Nej. Det är styrkan och rörligheten i den som är begränsningen. (Däremot vet jag att mina benhinnor skulle må bättre om jag vägde mindre.)

Så fokuset ligger i att träna träna och träna! Om det slinker ner en och annan Ben & Jerry’s gör ingenting. Visste ni att en burk Baked Alaska ”bara” innehåller 25 gram kolhydrater? Förvisso snabba sådana men om man jämför med chips eller lösgodis så är ju glass ett mycket bättre val. Edit: Nej nej! Baked alaska innehåller 21 gram kolhydrater per 100 gram. Det var lchf.se som hade fel info när jag matade in glassen.

Du som tänker väldigt mycket på din vikt. Don’t! Jag vet att det är svårt, men det finns så himla mycket härligt man missar om man bara tänker på hur man ser ut. Ta till exempel att sola och bada på stranden. Hela njutningen försvinner ju om man bara tänker på hur mycket låren flyter ut över handduken när man ligger där. INGEN bryr sig. Alla andra är fullt upptagna med att tänka på hur de själva ser ut. No worries! Det viktiga är att din kropp är frisk och att den mäktar med. Att den är stark. Det finns många som är naturligt smala men som aldrig tränar. Och så finns det sådana som du som tränar och står i, som springer eller går på gym. Vem tror du är mest hälsosam?

Glöm inte:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sara 13 februari, 2012 at 17:58

  Det här var ett av dina mest inspirerande inlägg jag har läst på länge. Du sätter huvudet på spiken.

  Själv har jag svårt att känna detsamma, jag försöker äta strikt lchf och har gjort det i snart fyra omgångar sen nyår bara. Jag har även försökt att träna fem dagar i veckan. jag har antagligen gått ut för hårt för flera gånger har jag fallit och skitit i allt och ätit typ McDonalds och inte tränat på ett par dagar. ”all or nothing!!” Jag har så svårt för att hitta en balans. Jag tänker att om jag inte är strikt eller tränar maniskt Mycket så spelar det ingen roll. Så jag finner ditt inlägg inspirerande för du har rätt i det du säger!

  Ha en fin dag! //sara

  • Reply dessi 13 februari, 2012 at 23:37

   Tuusen tack! :) Det är lätt att tänka men svårt att efterleva. Håller tummarna för dig! Ta en dag i taget.

 • Reply Mia 13 februari, 2012 at 18:17

  Åh vad glad jag blir av att läsa detta! :D

  • Reply dessi 13 februari, 2012 at 23:38

   Yay! :D

 • Reply Emma 13 februari, 2012 at 19:26

  Helt rätt. Jag skrev om samma sak förra veckan :)

  • Reply dessi 13 februari, 2012 at 23:38

   Sweet! :)

 • Reply Maria 13 februari, 2012 at 21:40

  Vilket härligt inlägg! Kanske blir lite Baked Alaska till helgen då… ;)

  • Reply dessi 13 februari, 2012 at 23:38

   Haha det tycker jag! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.