Diet, Tankar

Att ändra fokus

Det är kanske det jag behöver  – ändra fokus. 

Fokuset i höst och nu i vinter har varit viktnedgång, och snabbt ska det gå! Jag har kommit fram till att det är svårt att ha bråttom med saker man inte till 100% styr över själv. Man kan tro att man gör alla rätt, men kroppen är ett hormonstyrt komplext system som ibland gör helt tvärtom än vad man vill.

Jag hör hela tiden att man ska jobba med kroppen och inte emot. Hur gör man då det? För min del handlar det om att äta lågkolhydratkost (som jag inte väger eller räknar kalorierna på) och att träna. Snart är det vår, snart är det inlinesäsong och då vill jag vara stark! En sund livsstil ger en sund kropp.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jenny 6 februari, 2012 at 10:22

  Ja, det där att jobba med kroppen är inte det lättaste. Hur vet man vad den vill? Jag har jättesvårt för det men har iaf börjat lära mig att lyssna på den när det kommer till sjukdom istället för att bara köra på och låtsas som ingenting men när det kommer till mat och sånt- har verkligen ingen aning vad min kropp vill ha.

  Du är stark!

  //Jenny

 • Reply Katarina 6 februari, 2012 at 15:41

  Jättesvårt det där – att få kroppen att reagera som man vill.

  Hur min kropp reagerar på träning.. vilka träningsformer som ger mig mest och hur många och långa pass min kropp orkar med – det har jag kommit underfund med de senaste 3 åren och jag har nu träningsrutiner som fungerar.

  Vad gäller maten så funkar det inte med fasta upplägg. Jag har provat såååå många gånger men för mig är mat en såpass viktig komponent i mitt liv så jag har insett att jag inte kan ge avkall på att inte få äta vad jag vill. Istället har jag fokuserat på att äta mer lagom och även om jag inte kan kallas smal så har jag nått en vikt som är normal för min längd och ålder.

  Tycker du gör rätt i att flytta fokus och satsa på att må bra på så många plan som möjligt :)

 • Reply Anna 6 februari, 2012 at 17:05

  Klokt tänkt. :-) Det viktigaste, och svåraste, är att hitta det där mellanläget där man trivs med sig själv och med hur man lever, att styra över till att lyssna på den inre motivationen och inte så mycket på yttre krav och tankar om hur man ”borde” vara, tänka, känna, göra, se ut. Att satsa på att vara stark för inlinessäsongen låter som ett sunt mål!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.