Träning

Studio Fitness

Testade Studio Fitness på lunchen. Ett gym som jag varit på tidigare, men nu har de byggt om och jag hört mycket gott om det här gymmet sedan ägarbytet och renoveringen. Såhär skriver de på sin hemsida:

”Studio Fitness är nyrenoverat till högsta standard med framtidens maskiner, vi gör allt för att ge våra medlemmar kvalitet!”

Jag hade höga förväntningar. På entréplan finns ett par löpband och några crosstrainers. En våning ner finns omklädningsrum och en gymdel. Tror jag såg några löpband också men är inte säker, det var så mycket speglar och så dunkel belysning så jag kunde inte urskilja reflexer från fönster. Förvirrande!

Jag började träna vid de fria vikterna och tränade mage, bröst och triceps och lite rygg.

Bröst:
4×10 lutande hantelpressar
4×10 hantelflyes

Mage:
3×10 crunches på bänk med vikt

Triceps:
4×10 pushdowns med rep i CC
3×10 pushdowns med stång i CC
3×10 kickbacks med hantlar

Rygg:
3×10 sittande rodd

Avslutade med 15 tuffa intervaller på crosstrainern. Sen var jag helt skakig!

Vad tyckte jag om Studio Fitness?
För det första gillar jag gym som har lite mörkare belysning, man ser alltid lite snyggare ut då ;) Men, upplägget med gymmet kändes rörigt. Dessutom hittade jag inget rum eller yta där jag kunde göra situps, plankan, stetcha eller träna med kettlebells som andra gym brukar ha. Det är möjligt att jag bara missade det, men jag gillar inte att behöva leta. Vidare gick det omkring en del mysko folk på gymmet och det sprang omkring barn lite här och var. Det kändes inte professionellt och uppstyrt tyvärr, utan lite mer som en ungdomsgård.

Däremot var crosstrainern riktigt bra! Den var skön att använda. Vikterna var av hög kvalitet och rodden var riktigt skön (nördigt hur man märker skillnad på en sån sak nuförtiden). Maskinerna testade jag inte så jag kan tyvärr inte uttala mig om dem, men de såg ut att vara bra kvalle på dem.

Gå till Frisk istället!
Vill man ha ett modernt, fräscht gym tycker jag att man kan gå till Frisk istället. Deras motionsmaskiner är tyvärr inte lika bra, men gymmet i övrigt har en bättre känsla. Frisk är tydligt och välplanerat sin lilla yta till trots. I duscharna finns gratis schampo från Redken och tvål från The Body Shop. Vill man kan man även hyra en handduk för en peng varje månad. Något lås behöver man heller inte ha med sig eftersom man låser sitt skåp med sitt medlemskort.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lotten 14 november, 2012 at 13:11

    Jag har tränat på Studio Fitness i fyra år och varken sett mysko folk eller barn. Vad var det för mysko folk?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.