Foto

Tamron AF 17-50mm f2,8 SP XR Di-II LD Aspherical (IF)

Åh! Vad jag är glad nu! Jag har i dagarna startat en firma, vid sidan om mitt heltidsarbete, inom fotografi och grafisk formgivning. Det ökar kraven på mig som fotograf och det ökar även kraven på utrustningen.

Jag har länge funderat på vilket objektiv jag ska välja för exempelvis fotografering i trånga inomhusmiljöer och i kyrkor samt använda som reseobjektiv och till viss mån landskapsfotografering. Lite allround kan man väl säga. Jag har ett kit-objektiv på 18-55mm/3,5-5,6 sedan innan men allt eftersom jag fotograferat mer med olika objektiv har jag insett att det objektivet lämnar mycket att önska (dålig skärpa och färgåtergivning). Det objektivet sitter aldrig på kameran numera om jag absolut inte måste.

Det man vill ha är ett ljuskänsligt zoomobjektiv med bra vidvinkel (15-20mm). Jag älskar mitt 50mm/1,8 eftersom det tar så skarpa bilder och är så ljuskänsligt, men det fungerar inte i alla situationer. Det är ett fast objektiv vilket betyder att det inte går att zooma med det och brännvidden på 50 mm gör att man måste backa väldigt mycket för att få med mer i bilden vilket inte alltid är möjligt.

Så jag gick till Fromholtz tillsammans med mamma på lunchen och var först inställd på att köpa ett Tamron 28-75/2,8 men efter att ha diskuterat lite med fotoproffset Anders som äger butiken beslutade jag mig för ett begagnat Tamron AF 17-50mm f2,8 SP XR Di-II LD Aspherical (IF) till ett bra pris. Mamma skjöt till pengar som försenad födelsedagspresent och jag betalade i slutändan inte många slantar för ett superobjektiv! Jag kan inte vänta på att få testa det! :)

Jag ska skapa en liten objektiv-och fotoguide på min fotoblogg, så håll utkik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Katarina 20 september, 2012 at 16:24

    Så kul – den ska jag hänga med på :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.