Träning

tappa.se!

Mitt jobb har gått med i tappa.se. Det är en sajt där företag och lag kan anmäla sig för att tävla med andra företag/lag i antal steg. Varje deltagare i ett lag får en stegräknare som man har på sig en hel dag. Dessa steg registreras. Det finns även möjlighet att omvandla annan träning till steg, allt från löpning till rullstolsbasket. Underbart! :)

Under en helt vanlig arbetsdag där jag inte springer och utför ärenden på stan går jag 7166 steg. Det är mer än vad jag trott. Jag har ju bara ett vanligt kontorsarbete som ibland innebär att jag flänger och gör inköp och hämtar post. Däremot är det sällan som jag sitter vid datorn en timme i sträck utan jag rör mig ganska mycket runt på kontoret. Och idag skrotade jag stolen och stod upp hela dagen! Det genererade ju inga steg till tappa.se men min kropp mådde nog lite bättre av det.

Den här utmaningen pågår från 4 oktober till 3 december och jag ska göra mitt bästa för att mitt lag ska samla ihop så många steg vi bara kan!

Jag inser att det finns nackdelar med sådana här utmaningar eftersom det kan utveckla störda beteenden (ortorexi) hos dem som har problem, men jag tror på det stora hela att det här bidrar till något positivt. Folk som aldrig tränat kanske börjar tycka att det är roligt att röra på sig, de upptäcker kanske att de blir piggare osv. Dessutom kan det öka gemenskapen på en arbetsplats.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Helena Enqvist 19 oktober, 2012 at 19:13

    Det leder också till sår under fötterna. Jag och en kollega peppade våra andra kollegor att anmäla oss för nåt år sedan. I syfte att stärka arbetsplatsen. Jomenvisst, blossade upp till värsta tävlingshetsen och en kollega gick så inni****e att hon fick sår under fötterna och fortfarande har problem. Behöver jag säga att det inte blev något mer året efter? Haha
    I vilket fall som helst var det roligt att se hur mycket man faktiskt gick och så uppmuntrandes man att ta kvällspromenader och tänka lite mer på vardagsmotionen!

    Lycka till:)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.