Livet

Testat luftpistolsskytte

Åh så skoj detta var! Har testat pistolskytte (krut, 22 kalibrigt) för ett tag sen, och nu var det dags för luft istället för krut. Då sköt jag stående med dubbelfattning. Ikväll hade Linköpings Skytteförening ”prova på”, liksom alla måndagar kl 17:30.

På en luftpistol laddar man om efter varje skott, med ett skott i loppet. Medan man på 22-kalibrigt laddar ett magasin med flera skott. Dessutom ser man på en skärm direkt hur man skjuter när man skjuter luftpistol vilket jag gillade :) Måltavlan var betydligt mycket mindre. Men samma avstånd som sist – 10m.

Jag fick tips på hur jag skulle krama avtryckaren med pekfingret och hur jag kunde tänka ang andningsteknik. Har lätt för att helt hålla andan och det är inte det bästa när man skjuter.

Jag satt ner under hela tiden jag sköt medan Fredrik testade att stå.

Här under kan man se de olika serierna. De två första är prov och sen hjälpte instruktören mig att trimma in mitt sikte och jag fick flera tips hur jag skulle tänka när jag sköt och då gick det bättre. Tredje ”riktiga” serien gick bäst, där prickade jag in 10,8 som bäst. 10,9 är bulls eye.

Är supernöjd med min insats och min prestationsbaserade självkänsla fick sig en boost! Haha!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hannas krypin 20 januari, 2020 at 21:29

    Men så roligt med pistolsskytte. När jag var barn så sköt jag med luftgevär och efter ett tag blev jag så pass bra att jag fick skjuta med kolsyregevär. TEstade dock aldrig att skjuta med pistol. Nostalgi på hög nivå ju iu vilket fall. Måste säga att tekniken verkar vara lite mer sofistikerad nu än när jag höll på. Det är ju ”bara” tjugo år sedan…

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.