Foto, Outdoor

Testat mitt nya objektiv!

Idag hämtade jag ut ett nytt objektiv som jag vekligen sett fram emot! Det är uppföljaren till mitt Tamron 24-70 2,8 och idag åkte vi till Öna Kulturreservat för att testa det! I vanliga fall föredrar jag att fotografera med fast optik, dvs objektiv som inte går att zooma med utan som har en fast brännvidd. Men ett normal zoom-objektiv behövs både vad gäller bostadsfoto och bröllopsfoto.

Eftersom bländaren ”bara” går ner till 2,8 blir skärpedjupet inte lika kort som t ex mitt Sigma 50 mm 1,4 Art. Däremot vill jag ibland fotografera lite annorlunda mot hur jag brukar och komma ifrån lite mitt invanda tänk om vad en bra bild är. Idag var jag kreativ med redigeringen också. Jag gjorde bilderna aningen dovare mot vad jag brukar. Tycker det blev fint och omväxling ökar kreativiteten!

Objektivet presenterade mycket bra vad jag kunde döma av den här korta testomgången. Men imorrn ska jag fota med det i skarpt läge ute bland öarna i skärgården :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Trail & Inspiration 23 maj, 2019 at 19:35

  Jag äääälskar dina bilder! Måste bara säga det.
  Gifter jag mig nån gång, ”måste” du ta ditt pick och pack och komma hit. ;-) <3

  Kram M

  • Reply dessi 25 maj, 2019 at 11:35

   Meeeen tack vad glad jag blir! :D Självklart! Hojta när det är dags! ;D ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.