Dagens middag, Träning

Thai Coconut & PT-träning

Efter jobbet träffade jag Mirelle och vi tog en middag på Thai Coconut. Mycket god mat men alldeles för lite för mig som väljer bort nudlarna och riset. Man får generellt nämligen inte mer av maten om man väljer bort kolhydraterna utan man får en större sallad bara. Synd eftersom maten var så god! Jag ville ha mer. Där satt vi och pratade och skrattade i ett par timmar och hade det trevligt :)

Strax efter 19 började jag dra mig mot Feelgood där jag hade bokat en timme med en personlig tränare. Hon och jag gick igenom vad jag ville ha hjälp med och det är verkligen min kroppshållning som jag behöver förbrättra. Alla år framför datorn har lett till bland annat framåtroterade axlar och en allmänt säckig hållning. Passet inleddes med 10 min uppvärmning på cykel och 3 min i roddmaskin. Hon visade mig precis hur man ska ro i den och det var en hel del annorlunda än det jag kört på tidigare. Bland annat har jag lutat mig för långt bak i slutpositionen vilket man inte ska göra. Nu fick jag en helt annan kontakt bak i ryggen!

Efter det tränade vi latsdrag och sittande rodd i maskin. För varje övning vi körde förklarade hon varför just den övningen hjälpte till med hållningen på ett pedagogiskt sätt. Så istället för att hon generellt sade ”den här övningen är bra för hållningen” sade hon istället ”den här övningen stärker muskel x vilket gör att skulderbladen dras ihop på det här sättet”. Det gör övningen trovärdig i mina ögon.

Därefter följde ryggresningar, hantelpress och sittande framåtlutade hantelflyes. Till sist körde vi crunches på boll och 3x30s plankan på tå. Det kändes i ländryggen vill jag lova! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Liza 30 augusti, 2011 at 10:02

    Jag skulle nog också ta kontakt med en personligt tränare. har också så himla ful hållning och skulle verkligen vilja få hjälp med hur jag ska träna så jag får en bättre hållning.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.