Kost, Livet, Vikt

31 frågor & svar

1. Vad heter du? Desiré
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag tycker om mitt namn men när jag var liten ville jag heta Julia eller Denise.
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Rachel (hårt K)
4. Vilket stjärntecken är du? Lejon
5. När är du född? 18 augustin 1985
6. Vart bor du nu? I Linkan!
7. Bott utomlands? Nej
8. Flyttat antal gånger? Fyra gånger. Första gången flyttade jag hemifrån till en nybyggd etta, efter ett par år hittade jag en större lägenhet närmare stan, den hyrde jag ut i 2:a hand för tre år sedan då jag tog mitt pick och pack och flyttade upp till Borlänge där jag bodde i studentkorridor. Efter det flyttade jag hem till Fredrik och vi blev sambos i hans bostadsrätt som ligger både nära stan och naturen.
9. Vart skulle du vilja bo? I ett hus/radhus med min Fredrik nära naturen och med en fin trädgård där vi kan ha en massa kaniner.
10. Vad jobbar du med? Jag jobbar heltid som administrativ assistent (sekreterare) på ett företag och extraknäcker som grafisk formgivare.
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Det skulle vara himla kul att bli fotograf faktiskt. Naturfotograf :)

UTSEENDE
1. Hur lång är du? 158 cm
2. Hur mycket väger du? 65-nånting
3. Hårfärg och frisyr? Mörkbrunt med sidecut och snedklippt lugg
4. Ögonfärg? Blå
5. Mest nöjd med? Ögonen och näsan
6. Minst nöjd med? Min hållning
7. Skostorlek? 37,5
8. Glasögon? Ja, men jag använder mest kontaktlinser
9. Har du några piercingar/tatueringar? En tatuering (rosen från Depeche Modes album Violator) på ryggen. Piercingar i tungan, läppen och två dermal anchors på bröstet. Töjningar i öronen samt två hål till i vänsterörat.
10. Vill du ha fler tatueringar/piercingar? En till tatuering skulle jag gärna vilja ha. Jag gillar färgglada motiv, old-school.

VIKTRESAN
1. Hur mycket vägde du som mest? Whopping 80 kilo!
2. Vad låg ditt BMI på då? 32 = fetma
3. Vad var det som fick dig att ta tag i viktnedgången på riktigt? Från början var det bara för att bli snyggare men också för en så enkel sak som att kunna böja mig ner och knyta skosnörena. Idag vill jag främst gå ner i vikt för att bli bättre i de motionsformer jag utövar.
4. Vad har du gjort för att lyckas? Jag är inte färdig än men hittills har jag lärt mig hur olika livsmedel mättar olika bra och påverkar mage och resten av kroppen. Och att det är viktigt att hålla blodsockret på en låg stabil nivå för att kunna göra rätt val.
5. Hur lång tid har det tagit? Jag började med LCHF för fyra år sedan.
6. Tränar du? Ja.
7. Om ja, vad tränar du? Löpning och inlines.
8. Vad och hur mycket äter du? När fokuset ligger på viktnedgång ligger jag på 1200-1400 kcal per dag. Här är dock också fördelningen mellan makronutrienterna viktigt. Äter jag enligt Tallriksmodellen (55E% kolhydrater och typ inget fett) rör sig inte vikten ett smack trots stort kaloriunderskott. Kommer däremot kalorierna i huvudsak från protein och fett så går jag ner i vikt och dessutom mår jag bättre.
10. Dina tre bästa tips?
1. Läs boken Sockerbomben av Bitten Jonsson och sätt dig in i hur socker påverkar hjärnan. Det är inte ditt fel att du överäter kolhydrater, men det är ditt ansvar att ta reda på varför.
2. Skär ner på kolhydraterna (främst spannmål och mjöl) och ersätt detta med fett och protein. På så sätt kommer dina hungerkänslor regleras och du kommer verkligen vara hungrig när det kurrar i magen och inte bara för att du får blodsockerfall.
3. Börja träna. Hitta en träningsform som du kan utöva för att det är roligt och inte för att du måste.

Listan hittade jag hos Robine.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply mirre 31 augusti, 2011 at 21:32

  det där ser inte ut som du :O!

 • Reply Helena 27 april, 2015 at 15:45

  Hej vilken inspererande blogg du har! Jag ska göra min första tjejvättern och funderar runt min cykel. Jag har en mtb ganska ny tror du att man fixar Vättern på den med spd pedalerna och smalare däck? Är sugen på en racer men vill testa lite först!
  Mvh
  Från ett kallt Jämtland. ☺

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.