Tävling

Tjejvättern 2012!

Cykla cykla cyykla!

I somras skrev jag en artikel om Väderstad centralkonditori i tidningen Östgötamat, och jag blev hemskt sugen på att besöka det här konditoriet i äkta 50-tals anda. Så ett par månader senare åkte Fredrik och jag dit för att äta deras berömda bullar. När vi kom dit upptäckte vi att Tjejvättern pågick för fulla muggar. Och bansträckningen gick precis förbi uteserveringen av konditoriet. Så vi beställde fika och satt och tittade på alla tjejer som swishade förbi. Väldigt roligt och väldigt väldigt inspirerande!

Jag har alltid tyckt om att cykla. Cykel har varit mitt huvudsakliga transportmedel i en herrans massa år. Tyvärr har jag på senare år inte ägt en cykel som lämpar sig att använda för några direkta träningspass. Jag har en gammal grön Monark (en sån man kan fälla ihop) och som bara har två växlar. Jag älskar den cykeln, den rullar lätt och man sitter väldigt bekvämt på den men till landsvägscykling.. Njaae.

Där och då bestämde jag mig iallafall för att jag ville cykla Tjejvättern nästa år.

Sagt och gjort. Igår skickade jag in min anmälan.

Nu ska jag bara köpa en cykel.. :)

Någon som cyklat tjejvättern som kan berätta lite vad jag bör tänka på?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Anna 26 oktober, 2011 at 16:32

  Vad kul att du också börjar med cykel! Jag cyklar rätt mycket om somrarna, det är så himla smidigt att ta sig fram och man får se så mycket fint omkring sig. Jag har bara en billig MTB från Biltema, men den duger fint på asfalt också, så länge det är träningen man är ute efter och inte tempot. ;-) Har aldrig cyklat nån tävling dock.

  • Reply Dessi 26 oktober, 2011 at 22:52

   Inte lust att hänka på Tjejvättern då? ;)

 • Reply Malin I Form 26 oktober, 2011 at 18:25

  Ååh, vad spännande! Jag hade också velat försöka mig på något sådant men som student har jag inte riktigt råd eller lust att lägga pengar på ytterligare en cykel så det får vänta :)

  • Reply Dessi 26 oktober, 2011 at 22:50

   :D Tack Malin! Känns kul att ha ett bra träningsmål inför sommaren. Jag tror det går att cykla med en vanlig damcykeln på Tjejvättern, jag såg många tjejer som cyklade med fina damcyklar med cykelkorgar :)

 • Reply Josefine 26 oktober, 2011 at 19:13

  Jag cyklade Tjejvättern i somras och mitt bästa tips är att satsa på bra utrustning. En bra cykel med pedaler för cykelskor, geleöverdrag till sadeln och ett par bra cykelbyxor med dämpning i baken. Jag skulle även rekommendera att ha med sig egen vätska och kanske någon energikaka. Har man med sig lite vätska och proviant slipper man stanna vid depåerna utan kan få i sig lite energi när man rullar.

  • Reply Dessi 26 oktober, 2011 at 22:51

   Tack för tipsen! :) En racer ska jag köpa till våren. Har kikat på Trek, Scott och Nishiki som verkar ha vettiga instegsmodeller till bra pris :)

   • Reply Sofia 10 november, 2011 at 22:05

    Merida kan vara värt att kolla på också! Har själv en Merida Road Race 901 som jag köpte i våras och är riktigt nöjd!

 • Reply Anita 6 november, 2011 at 16:34

  Har cyklat alla TjejVättern, är ett härligt lopp med bara tjejer. Tyvärr blåser det mer nu när de ändrade rundan för några år sedan. Mitt tips till dig är, träna även när det regnar o blåser, backar. Det är bra erfarenhet, se till att du har en bra vindtät jacka o cykelbyxor. Cykla med långa byxor, är det varmt men blåser så kan man lätt få ont i knäna. Cykla på låga växlar, mycket bättre än tunga växlar.

  Jag har ingen racer men har trampor som jag sätter fast mina cykelskor i eller om jag tröttnar på att sitta fast snurrar jag på trampan bara. Lycka till och få en hel del mil i benen så blir det en rolig runda.

  • Reply Anita 6 november, 2011 at 16:47

   Hoppsan, jag glömde skriva att bra korta och långa cykelvantar med stoppning i är bra att ha. Kalla vindar på våren, är bra med långa vantar då. Givetvis en cykelhjälm när du tränar och reflexväst, då syns man bättre.

   • Reply Dessi 6 november, 2011 at 20:54

    Tack för dina tips! :) Bra där med långbyxor och att cykla i motvind.

 • Reply Sofia 10 november, 2011 at 09:25

  Var inte rädd för Omberg, om man växlar ner ordentligt så är Omberg inga problem att cykla uppför, det har jag nu gjort en gång med vanlig cykel och en gång med racer. Om du behöver gå på toa, hoppa över första depån, där är det ofta väldigt fullt med folk. När du har åkt ner från Omberg finns det en lite vattendepå på en rastplats där det finns toalett som det brukar vara väldigt kort kö till.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.