Livet

Vårig promenad längs Tinnerbäcken

Våren är här med besked! Eller försommar kanske man ska kalla det?

Djurliv och grönska har nästan exploderat bara på några dagar. Det gör mig glad och jag förundras varje gång jag är ute och promenerar bland allt det vackra! Om man kan få dopamin i ögonen så får jag det för jag åh:ar och ah:ar mig hela tiden såhär års.

Förra året byggde man om cykel- och promenadstråket vid Tinnerbäcken nedanför sjukhuset. Man har breddat gång- och cykelbanan, gjort en liten stig längs vattnet med sittplatser och gjort fler sittplatser över lag längs med vattnet. Linköpings kommun ska ha stor eloge för detta blev så fint! Det är njutbart att promenera här nere nu utan att riskera att bli påcyklad.

Fredrik och jag promenerade längs med ån ikväll innan solen gick ner. Vi doftade på häggen som står i full blom och tittade på en sädesärla som flög runt det forsande vattnet för ett kvällsmål.

En favoritpromenad vi ofta tar är just längs Tinnerbäcken bort mot Rosengatan/simhallen och sedan hem via skogsdungen vid vattentornet, genom villakvarteren i Ramshäll och sen hem. I skogsdungen finns mängder med vitsippor, björkar och en stor sten med fin utsikt över stans coolaste radhus.

Hoppas ni njuter av våren och tar vara på solstrålarna. Ta hand om er tills vi hörs igen! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.