Forskning & Rön

Varning för högklackat!

Jag tycker högklackat är riktigt snyggt. Tyvärr kan jag inte gå i klackar högre än 5-6 cm och jag föredrar helt platta skor med bred tåbox, trots att jag bara är 158 cm lång och förmodligen behöver komma upp lite. Jag fick aldrig gå i klackskor eller skor med upphöjd häl när jag var liten. Mamma visste vilken skada det kunde ge. Jag fick ha finskor med en liten klack att ha när vi skulle gå bort. Inte mer.

I artikeln nedan skriver DN om ”barbiefötter”, det vill säga att fötterna formar sig efter den högklackade skon till slut. Man kan helt enkelt inte sätta ned hälen för att vadmuskeln blivit förkortad. Man trippar runt på tå på heltid då antar jag. Jag har för mig att Lill-Babs lider av det. Låter riktigt läskigt :-(

DN: Högklackade skor farligare än man trott

Går du mycket i högklackat?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katarina 27 januari, 2012 at 14:39

  Jag hörde om detta när jag var i typ 11-12 års åldern och reagerade väldigt starkt på det så jag har knappt haft högklackat på mig mer än när jag tog studenten och på mitt bröllop:) Mina fötter trivs bäst i gympaskor och jag brukar ha sådana på mig nästan jämt. Både på jobbet och på fritiden.

 • Reply Sandra B 27 januari, 2012 at 15:15

  Mina fötter trivs också bäst i gympaskor :) Vill gärna kunna ha högklackat, men då jag blivit mer bekväm med åren så föredrar jag att ha bekväma skor :)

 • Reply Sofia 27 januari, 2012 at 15:39

  Jag är som du och älskar högklackat! Är oxå 158 cm och har aldrig trivts med gympaskor eftersom jag har känt mig så liten då. Har heller inga besvär av att jag nästan alltid går i högklackat!

 • Reply Anna 27 januari, 2012 at 15:45

  Högklackat är grymt snyggt och jag har ganska många par här hemma med 10-15 cm klack. Men sen jag hittade Fivefingers, började träna upp mina fötter osv. så inser jag ju att det är rena döden. :-P Begränsar mitt gående till några få festkvällar.

 • Reply Martina 27 januari, 2012 at 17:28

  Jag är 166 ungefär och tycker jag blir för lång i högklackat men de e så jäkla snyggt! Synd bara att man får träningsvärk i flera dagar efteråt (iaf jag) jag hade gärna varit 158^^ Tycker de e jättefint att va lite kortare :D

 • Reply Linnea 28 januari, 2012 at 07:15

  Tyvärr så känner jag mig alltid väldigt lång och ”stor” i höga klackar. Kalle och jag är jämnlånga så jag undviker klackar oxå av den anledningen. Men träskor har jag jämt på våren, sommaren och hösten och då känner jag mig inte malplacerad. :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.