Forskning & Rön

Laktosintolerans är människans normaltillstånd

”Läkare ifrågasätter nu diagnosen laktosintolerans. ’Det är ingen sjukdom – utan ett normaltillstånd’, säger överläkaren Lena Grahnquist till TT.”

DN: Barn har sjukdomsdiagnos i onödan

Jag tror faktiskt att det är precis likadant med gluten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Martina 2 februari, 2012 at 14:34

  De tror jag också! Även med gluten! De är ju bara typ 20% av jordens befolkning som kan hantera laktos, och mestadels västerlänningar som kan hantera gluten (för att vi har odlat längst) men att hantera och tåla är ju helt olika saker. Ja va sjuk jämt när jag levde på mackor men jag hade ju inte direkt ont i magen eller så

 • Reply Martina 2 februari, 2012 at 14:36

  Du förresten dessi är de ett plugin du har installerat för att få flikarna under headern? (hem, om mig, portfolio) vad heter de i så fall? Har du ett plugin för att kunna bädda in html-kod på sidan? Är de EmbedIt? (Din sida är svinproffsig nu tycker jag!)

  • Reply dessi 2 februari, 2012 at 14:45

   Utseendet på menyn följde med temat (WordPress) som jag har installerat. Speaky heter det. Det går att kolla i koden hur temat är uppbyggt eller så går det säkert att googla. :)

 • Reply Anna 2 februari, 2012 at 16:59

  Visst är det så. Men jag förstår inte vad det ska göra för nytta att låta bli att diagnosticera ”sjukdomen”? Det är ju ovärderlig kunskap att ha när man handlar mat, äter ute, äter hos vänner osv. Om man är laktosintolerant men fortsätter ha magproblem sen man plockat bort laktosen måste man ju ändå gå vidare med fler undersökningar.

 • Reply Johan 2 februari, 2012 at 18:38

  Det var på tiden att några läkare talade klarspråk om den där ”diagnosen”. jag tror man ska vara försiktig med mjölk ju äldre man är eftersom vi blir alltmer lika stenåldersmänniskor ju äldre vi är.

 • Reply Johan 2 februari, 2012 at 18:39

  Det var på tiden att några läkare talade klarspråk om den där ”diagnosen”. jag tror man ska vara försiktig med mjölk ju äldre man är eftersom vi blir alltmer lika stenåldersmänniskor ju äldre vi är.

  http://hjarnfysik.blogspot.com/2011/05/paleolight-dieten.html

 • Reply Michan 4 februari, 2012 at 10:21

  Människan är laktosintolerant redan från födseln. Men vi ”lär” våra kroppar att hantera det. Blir bara så irriterad över att folk inte fattar det. Våra kroppar är inte gjorda för animalier överhuvudtaget :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.