Diet

Fettdrift!

Vad håller jag på med? Det ÄR ju strikt LCHF som jag gillar allra mest! Inte så att jag nojjar över lite sylt, ketchup eller en nypa mjöl i såsen men jag skippar gröten och riset. Jag åt superstrikt igår och jag känner redan skillnad! Min mage har verkligen sjunkit in och jag känner mig lätt! Ägig känsla.

OK. Jag vill faktiskt göra ett nytt försök med det här att bli fettdriven. Det är ett av mina mål i livet faktiskt. Senast jag gjorde ett försök var väl för 1-2 år sedan. Då stod jag ut i 4 veckor. Här handlar det om viljestyrka.

Jag tror att vilken kropp som helst kan ställa om sig till fettdrift. Jag tror att det var så människan var skapad. Inte käkade stenåldersmänniskan pasta innan han gick ut på jakt. Våra kroppar är samma nu som då. Och även om vi klarar att äta en blandkost som består av mycket kolhydrater så betyder det inte att vi mår bra av det. Se bara på alla våra folksjukdomar.

Vad vill jag uppnå genom att bli fettdriven?
– Bättre viktkontroll
– Minskat sötsug
– Tidsoberoende träning, jag behöver inte tajma träningen efter maten utan kan träna på fastande mage
– Bättre uthållighet, att slippa ”vägga”

Hur lång tid är jag beredd att lägga ner på det här projektet? Min första reaktion på den frågan är 12 veckor.En mage som mår betydligt bättre! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Julia 13 september, 2012 at 14:49

  Jag har läst din blogg i många år och jag känner till dina tappra försök att hitta den kost som du mår bäst av och att sedan kunna följa den. När jag nu läser att du är redo för ännu ett nytt försök vaknar coachen i mig och jag undrar vad det är du behöver för att verkligen lyckas denna gång. Kunskap har du så det räcker och blir över men precis som du skriver handlar det kanske om viljestyrka. Viljan tror jag finns där men frågan är vad som händer när styrkan i den avtar? Vad gör du då? Hur kan du förebygga detta genom att stärka din mentala styrka ytterligare?

  Du får ursäkta om du inte uppskattar coachande kommentarer men jag kan inte låta bli att bli engagerad och vilja att du ska lyckas!

  • Reply dessi 13 september, 2012 at 14:59

   Jag vet inte! Bra svar eller hur? Kanske har det varit så att jag trots strikt LCHF inte varit i ketos vilket gjort att jag inte orkat träna?

   Jag tycker alltid att projekt är enkla och roliga i början. Alla har olika nivåer av energi och viljestyrka och medan båda dessa kan vara höga i början avtar de av olika anledningar hos mig efter ett tag. Det beror delvis på stress och låg självkänsla. Hård träning ökar självkänslan hos mig, men när jag inte längre laddar med kolhydrater är hård träning näst intill omöjlig. Så då har jag gett upp. Det är nog min största utmaning. För kan jag träna hårt på en ketogen diet tror jag inte att jag skulle ha problem med att hålla mig till den. Men det finns så lite information om högintensiv träning och LCHF så det är svårt att finna svar, absolut övertygelse och stöttning i att det går.

   • Reply Julia 13 september, 2012 at 17:21

    Är helt med på hur du tänker kring att du behöver övertygelse om att det går att träna hårt så att du ger försöket den tiden det innan du känner av effekten. Du nämner också stress och självkänsla, kan du minska stressen och öka självkänslan på andra sätt än genom hård träning så kanske det skulle hjälpa till också så att inte allt hopp om strikt LCHF står och faller med förmågan att träna hårt?

 • Reply Martina 13 september, 2012 at 16:05

  Hejja hejja you can do it!!! Om jag lowcarbar utan att vara i ketos blir jag sjuuukt svag, mjölksyra i benen av att gå upp för en liten trappa & verkligen ingen kraft alls i armarna. Kan göra 1 korrekt armhävning på liberal LCHF och 15 korrekta på strikt LCHF om jag är i STARK ketos, dvs MÖRKLILA på urinstickorna och minst 1.5mmol/L enligt blodketonerna! Man blir som VIKINGWOMAN3000!!! Det är JÄTTESTOR skillnad tycker jag, och till å med min pojkvän som ställer upp i triatlon har mycket bättre prestanda nu när han är superstrikt. Han käkar bara kött och smör, och ibland grädde och några grönsaker :) Jag tror du kommer fatta grejen helt och hållet när du väl är där! Jag rekommenderar starkt att du införskaffar både ketostix och blodketonmätare, det är sjukt motiverande!!!

  • Reply dessi 13 september, 2012 at 16:16

   + 1!

   Jag har aldrig riktigt förstått den här skillnaden (dvs ur och i ketos), att det påverkar träningen. Skönt att äntligen begripa! :)

   Jag har beställt en ketonmätare, vilket inte var det lättaste eftersom alla LCHF:are har gjort slut på alla ;)

  • Reply Sandra B 13 september, 2012 at 18:52

   Den kommentaren gav mig svar också! Har ätit en mkt liberal form av LCHF i några månader nu men känt mig svag i kroppen styrkemässigt. Det kanske är dags för nästa steg :)

   • Reply dessi 13 september, 2012 at 22:37

    Hoppas det hjälper! :)

 • Reply Kristina 13 september, 2012 at 22:03

  Helt off topic, men din topp är sjukt snygg, vart kommer den ifrån?

  • Reply dessi 13 september, 2012 at 22:37

   Tack! :) Den kommer från Esprit.

 • Reply mirre 14 september, 2012 at 08:52

  herregud vad smal du är !

  • Reply dessi 14 september, 2012 at 09:59

   Haha allt är ju relativt men man blir smalare av LCHF ;)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.