Whole30

Whole30 när man är skadad

Dag 11 på Whole30. Dagarna är så långa när man är skadad och kan gå ut typ en gång om dagen. Jag tänker att kroppen behöver bra mat under läkningen och att jag ska känna mig pigg och fräsch i kropp och knopp för att kunna ta mig an det jag kan om dagarna.

Att köra en Whole30 innebär att du utesluter följande ur kosten:

– Vete
– Korn
– Socker
– Bönor
– Tillsatser
– Mejerier
– Alkohol

Så gott som allt som kommer i en förpackning slopas och maten är lagad från grunden. Ska jag ha dressing till hamburgaren betyder det alltså att jag gör den från grunden.

Detta äter man:

– Kött, fisk, fågel, ägg
– Kokos
– Frukt och bär
– Grönsaker
– Nötter (förutom jordnötter)
– Sötpotatis
– Majonnäs
– Oljor

Vidare undviker man att baka olika paleo-desserter för att inte trigga sötsuget och äter t ex inte paleo-pannkakor även om de är gjorda på mandelmjöl. Ren mat i sin enkelhet som inte ska påminna om onyttig snabbmat är tanken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Rund är också en form! 19 juni, 2014 at 17:48

  ”Som inte ska påminna om onyttig mat”…?
  Jag är inte insatt, men det låter galet att man får äta majonäs, men inte bönor??

  • Reply dessi 19 juni, 2014 at 17:52

   Kan hålla med dig att det låter snett, men tydligen innehåller bönor lektiner som är skadligt för oss. Majonnäs innehåller mestadels olja och äggulor och det är nyttigt :)

 • Reply k. 22 juni, 2014 at 20:35

  Hej! Hittade precis in hit till dig när jag sökte på mtb för tjejjer. Letar efter min första cykel. Och jag har beslutsångest allan! Haha. Har inte råd att köpa en så fin cykel jag ser att du har nu men max 7-8 kan jag tänka mig. Har du något tips? Vi verkar ha samma kroppsform och kanske någorlunda lika längd (ca 160?)? Rekomenderar du 27,5″ före 29″? Kanske har du inte sålt din gamla cykel? Hoppas du frisknar till i kroppen så du får ut och trampa snart! /k.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.